Happi Staver – kryssord for barn

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

App byr på kryssord for barn på flere språk (også norsk) og gir dermed stavetrening og enkel hjernetrim.

Kryssord kan være både til glede og frustrasjon. Samtidig kan det også by på god trening med ord og bokstaver, noe utvikleren Happi Papi har valgt å utnytte. Deres app, Happi Staver, er tilrettelagt for barn både med tanke på brukervennlighet og vanskelighetsgrad.

Appen har fine symboler, bokstaver lett tilgjengelig på skjermen slik at løsningsordene er innen rekkevidde for barn, og ord blir lest opp med tale på valgfritt språk (også norsk).

Happi Staver – kryssord for barn

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Læring
Utvikler: Happi Papi

Det at man kan bytte på språk som norsk, engelsk, fransk og tysk gjør at barn kan bruke appen som et ledd i læring av ord på fremmedspråk. De får øve på å sette ordene sammen på riktig måte, og de får hørt uttale når alle bokstavene er lagt ned der de hører hjemme. Appen er allikevel noe begrenset med tanke på utvalg av kryssord.

Her er det totalt seksti kryssord å gå løs på og 300 ord å lære. Men med litt tid i appen går man fort tom for kryssord da det ikke er så mange ord på hver.

Når man starter appen velger man ønsket språk i høyre hjørne. Dette endrer både på ord og uttale. Ellers er det et progresjonssystem der man starter på enkle kryssord og får stadig mer utfordrende varianter. Etter å ha klart det første, låses neste opp og så videre.

Hint til kryssord gis i form av bilde av ordene i stedet for synonymer og forklaringer som er typisk med kryssord for voksne.

Dette gjør at appen egner seg ypperlig for yngre barn.

I tillegg ligger alle bokstavene man behøver fordelt på skjermen. Disse skal dras inn der de hører hjemme. Forsøker barna å plassere bokstavene på feil sted, går det ikke og de hører en lyd som signaliserer at det er feil.

Ellers er det ingen tidsfrister og lignende. Barna kan bruke alle den tiden de trenger og dermed jobbe i «fred og ro». Det er også rom for å gjøre feil i og med at appen ikke straffer brukerne, man har så mange forsøk som man ønsker. Men det er på sett og vis et belønningssystem ved at man får flere «snegler» som premie jo mindre feil man gjør. Det kan også gi motivasjon for at barna kan prøve på ny igjen for å forbedre eget resultat.

En ting å være obs på er at fremgangen i kryssordet man holder på med (ikke de man er ferdig med) kan bli visket bort om skjermen går i svart (hvilemodus). Da må barna prøve helt på ny igjen fra siste fullførte kryssord.

Ellers er det mulig å bytte mellom små og store bokstaver – og om barna sitter helt fast og ikke finner frem til løsningsordet – er det mulig å trykke på en liten lyspære som viser hvor alle bokstavene skal plasseres.

Egnethet

Happi Staver har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android).

Appen inneholder ikke reklame fra tredjepart eller kjøp-i-app. Men det er en lenke til flere apper som utvikleren har laget. Denne er låst med en foreldrelås som er superenkel å forbigå.

Teksten i appen er på norsk, og det er få menyer å forholde seg til. Det er intuitivt og enkelt å trykke seg frem til de ulike kryssordene. Men progresjonen er låst og det kan være litt kjedelig for barn som ønsker større utfordringer, men som allikevel må «tvinge» seg gjennom enklest nivå for å komme dit.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten