iMovie

iOS, anbefales fra ni år

iMovie

På en intuitiv måte kan du enkelt lage dine egne filmer med appen iMovie. Dette er en morsom og kreativ app for både barn og voksne.

iMovie er en app som gjør det mulig å lage filmer og trailere uansett om man ikke har så mye erfaring fra redigering tidligere. Appen er intuitiv og med litt prøving og feiling får man til å lage en film. Det vil nok allikevel kreve en viss alder og kjennskap til telefonens funksjoner.

Når du kommer inn i appen oppretter du et nytt prosjekt. Du må da velge mellom film eller trailer. I trailermodus velger du temaet du ønsker for traileren, og kan velge blant hele 14 ulike typer. Her er det forslag som retro, familie, adrenalin og så videre. Deretter legger du inn filmnavn, medvirkende, studio og det som skal stå i rulleteksten. Når du trykker på knappen bildemodus kommer du inn der du lager selve traileren. Bolkene er klargjort i forhold til temaet du har valgt, og det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn med film. Før hver bildeseksjon fyller du inn tekst som skal komme i filmen. Dette gjør du ved å trykke på teksten som allerede står der, og fyller inn din egen. På ganske kort tid har du altså laget en trailer til din egen film.

Velger du filmkategorien får du mulighet til å laste opp filmer og bilder som du allerede har liggende på telefonen. Mangler du et bilde eller en filmsnutt kan du legge dette inn direkte ved å velge kamera. Det er mulig å legge på filmmusikk og det ligger inne syv ulike temaer, eller om det er ønskelig med et filter over hele filmen kan du velge dette. Inne i selve filmskapingen kan du flytte elementer, forkorte eller forlenge dem, endre overganger og sette på tekst. Dette er en enkel måte å lage en film på som kan brukes i for eksempel konfirmasjoner, bursdager eller bare for å leke seg med film en hvilken som helst dag.

Appen gir deg smaken på å være filmskaper, og kan gi mye moro for hele familien.

iMovie

Format: iOS
Kategori: Kreativitet
Utvikler: Apple

Egnethet

Appen er merket 4+ i App Store, men det kreves nok en litt høyere alder for å kunne mestre filmskaping. Vi anbefaler appen fra ni år, men det er ingenting i veien for at yngre barn kan bruke appen. Dette er en morsom app for både barn og voksne.

I appen kan man få erfaring med enkel filmredigering på en kreativ måte og få smaken på hvordan det er å være en filmskaper.

Appen er fri for reklame.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten