Incredibox

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Miks din egen sang med et lekkert utvalg fra a capella og beatboksing. Incredibox er intuitivt og byr på mye musikkglede for barn. Anbefales fra seks år.

A capella eller beatboksing har til felles at musikken lages kun ved hjelp av stemmen. Incredibox viderefører dette konseptet nå i app-form, der barna sitter i produksjonsstolen og mikser og trikser til det blir et tilnærmet profesjonelt resultat.

Etter å ha startet appen kan man velge fire versjoner som alle byr på et bibliotek med ulike «instrumenter». Her har man trommer, melodier, vokaler og effekter. Så fylles skjermen av syv menn i bar overkropp. Man kan dra og slippe ulike symboler på hver enkelt av disse gutta, og hvert symbol representerer et instrument.

Oppgaven er like enkel som den er utfordrende – å kombinere melodier, trommer og effekter som låter godt sammen. Her kan man eksperimentere så mye man vil, og takket være en minimalistisk og intuitivt layout er listen lav for å leke seg frem, og det er enkelt å gjøre endringer dersom man tråkker feil.

Fornøyd med resultatet? Da kan man ta et live-opptak som kan lagres til senere, eller deles med andre via en lenke på internett. Under opptak kan man fritt legge til instrumentblokker, og man kan pause og gjenoppta vokaler slik at sangen får en naturlig progresjon med endret sammensetning.

Incredibox er utrolig morsomt å prøve ut. Her får barn utforske sjangre som de kanskje ikke gjør så mye ellers, nemlig a capella og beatboksing. Appen er enkel og intuitiv med ferdiglagde bolker som skal settes sammen. Samtidig får man en følelse av kreativitet ettersom man setter i hop instrumentblokker, og utfordringen er å finne noe som låter godt sammen.

Incredibox finnes også gratis som nettside. Men programmet egner seg særlig godt som app.

Incredibox

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: SO FAR SO GOOD

Egnethet

Incredibox er i utgangspunktet trygt for barn i alle aldre, men vi mener at den vil falle mest i smak fra seks år. Dette på grunn av musikksjangeren og et oppsett som sikter mot eldre barn.

Det er ellers ikke noe innhold som gjør at denne appen ikke egner seg for yngre barn. Alt av musikkinnslag består av melodier og trommer, slik at sangtekster og slik er et ikke-tema.

Det kommer ingen irriterende pop-ups eller reklame når man bruker appen. Men man kan bli lenket til utviklerens egen nettbutikk hvis man går inn i en meny. Da åpnes nettleseren og man videreføres til en nettbutikk.

Appen er på engelsk, men hovedsakelig navigerer man via symboler. Så språk er heller ingen barriere for å bruke appen. For øvrig savner man kanskje merkelapper på hva de ulike musikkblokkene er. Dette for å utvide begrepsforrådet.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/Android.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser