Kahoot! Multiplication Games

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI i Google Play og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple)

ANMELDELSE: Terp på gangetabellen. Morsomme minispill øker forståelse, men byr på lite variasjon i begynnelsen. Begrenset tilgang med mindre man kjøper et abonnement.

Kahoot! er ikke lenger bare et verktøy for å lage visuelle quizzer.

Selskapet har også kjøpt opp mattespillene fra Dragonbox og lesespillet Poio. Det betyr at man ikke lenger kan laste ned noen av disse appene separat, samtidig kan man få tilgang til hele sulamitten for årsprisen av en strømmetjeneste.

Kahoot! Multiplication Games

Format: iOS (Apple) / Android (Google)
Kategori: Læring
Utvikler: Kahoot!

Kahoot! Multiplication Games er det siste innslaget fra utviklerne. Her skal man terpe på gangetabellen ved å gi riktig svar på regnestykker. Appen er delvis gratis i form av at man kan laste ned appen og kjøre gjennom et begrenset antall oppgaver per dag.

For å få tilgang til flere oppgaver, må man betale for et abonnement. Årsprisen for det som heter «Kahoot!+ family» ligger på 1125 kroner, som altså tilsvarer utgiften for en ordinær strømmetjeneste.

Da får man tilgang til appene fra Dragonbox, Poio, sjakk og mer Kahoot-innhold.

Kahoot! Multiplication Games er bygget opp slik at man går løs på en rekke utfordringer. Hver utfordring har flere minispill som man skal jobbe seg gjennom. Her er det morsom og litt barnslig tematikk – inspirert av tegnefilmer og barnekultur.

Presentasjonen av oppgavene er variert, men i begynnelsen har man kun tilgang til noen få minispill. Etter hvert låser man opp flere. Starten preges samtidig av repetisjon på det samme rullebåndet. Det blir heldigvis bedre etter hvert.

Det som er positivt er at oppgavene visualiserer regnestykkene på forskjellig vis. Og akkurat det kan bygge forståelse så lenge barna fanger opp fremstillingen. Et eksempel på det er at gangestykket 4 x 2 blir visualisert med rutenett på en åker.

Eller at gangestykker blir snudd slik at man ser at utregningen kan gjøres begge veier. Kontrasten er at appen belønner hurtighet med flere poeng, så barna kan bli fristet til å regne raskere enn de tenker.

Jo mer man spiller, jo flere poeng får man. Etter hvert låser man opp flere gangetabeller og minispill. Sistnevnte er både artige og absurde. I det ene øyeblikket skal man sende kyllinger ut i verdensrommet, deretter skal man trekke riktig antall tørk fra dorullen som samstemmer med svaret på regnestykket.

Ikke lenge etter skal man mate katter sushi for så å telle antall personer på et tog. Til tross for humoren er det en tanke bak måten oppgavene er fremstilt på.

Ved å visualisere regnestykkene og gjøremålene på forskjellige måter – lærer barna også å løse regnestykkene og tilnærme seg disse på forskjellig vis. Det kan bidra til at barna utvikler flere regnestrategier.

Kahoot! Multiplication Games er en uhøytidelig, men gjennomtenkt app for å terpe på gangetabellen. Appen egner seg best for de som allerede forstår konsepter innen multiplikasjon, og som trenger å automatisere gangetabellen.

I begynnelsen er det lite variasjon, men etter hvert låser man opp flere minispill. I tillegg kan det være motivasjon i seg selv å låse opp mer innhold, historier, poeng og gangerekker.

Alle foto: Kahoot!

Egnethet

Kahoot! Multiplication Games er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Utviklerne påpeker samtidig at målgruppen er fra 9 år.

Appen er gratis å laste ned, men byr på kjøp av abonnement. Dersom man velger dette får man tilgang til flere apper fra utvikleren. Man kan også kjøpe full tilgang til innholdet i appen for et engangskjøp.

Det er ingen reklame eller andre kjøp utover det. Man må heller ikke opprette en brukerkonto, men kan gjøre dette for å få tilgang til flere profiler og funksjoner.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser