Little Hospital

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: I denne interaktive pekeboka skal barna utforske et sykehus. Her kan de lete etter skjulte gjenstander, spille små minispill og styre ambulansen på vei til å hente pasienter.

Sykehus, brannstasjoner og politi er noen av de viktigste institusjonene som samfunnet har. Derfor er det veldig kjekt at app-utvikler Fox & Sheep lar barn få utforske nettopp slike steder. I Little Hospital er det som navnet tilsier et sykehus som skal utforskes.

Appen er som en interaktiv pekebok. Her er det søkeoppgaver, flotte animasjoner og små minispill som barna kan bryne seg på.

Little Hospital

Format: iOS / Android
Kategori: Spill
Utvikler: Fox & Sheep

Aller først får man et oversiktsbilde av sykehuset. Her er det mange rom til ulike formål. På skjermen ser man også pasienter, ansatte, interiør og forskjellige duppeditter. Det er et flott bilde med mange bevegelige deler.

Det tar ikke lange tiden før noen av figurene på skjermen begynner å veive med armene for å trekke oppmerksomheten til barna.

Hver ansatt har nemlig mistet en del gjenstander. Og da må man gå fra rom til rom og se om man finner en datamaskin, kjele eller bandasjerull for eksempel. Dette minner om de klassiske finne-bøkene der man må saumfare omgivelsene, lukke opp skap og ignorere det som ikke skal letes etter.

De ulike rommene har også forskjellige minispill. For eksempel kan man kjøre ambulansen på oppdrag for å hente pasienter. Her er det sirene, lys, fart og spenning. Deretter må man dra til ulykkesstedene og hente inn de som er skadet.

Et alvorlig tema er vist på en nokså lystbetont måte. Slik at barn forstår konseptet uten å måtte håndtere de tyngre aspektene av sykehusdriften.

Det finnes enda flere minispill å bryne seg på. Et gitt antall følger med det første kjøpet av appen, så kan man kjøpe flere rom til sykehuset deretter. Mikrotransaksjoner er ikke akkurat barnas beste venn, men man får låst opp alt av ekstra innhold for ett og samme kjøp.

Det er altså mulig å legge til tannlegerom, apotek og blomsterbutikk dersom man kjøper tilleggspakkene. Her følger det med minispill der man skal knerte bakterier i munnen, samle fire like blomster på rad og sortere medisiner dit de skal.

Man kan også styre et helikopter på samme måten som ambulansen.

Av andre minispill finnes det ett der man skal fargelegge gipsen til en pasient. Ellers er det små interaktive elementer i spillet som at man kan åpne og lukke skap og dører, trykke på figurer som lager lyder og mer.

Little Hospital er en fenomenal app som gjør det mulig å utforske et interaktivt og levende sykehus. Her er det også rom for at man kan samtale med barna om hva som skjer i de forskjellige rommene.

Lete-oppgavene er artige nok i seg selv og får barna til å bli detektiver. Og det er mange interaktive elementer på skjermen som barna kan utforske. Det er også fullt mulig å forstørre perspektiver og se hvert rom på nært hold.

Appen er noe tynt på innhold utover det. Man kunne ha bakt inn et spill der man skulle gjøre syke pasienter friske, bandasjere sår, plastre og mer. Men dette er altså ikke en del av pakken. Samtidig er dette en app som kan gjøre sykehusbesøket lettere for de yngste ved å gi innblikk i hva som skjer på disse stedene.

Alle foto: skjermdump av appen, Fox & Sheep

Egnethet

Little Hospital er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen har ingen reklame, men kjøpemuligheter av flere tilleggspakker.

Det er noe tekst på engelsk, men veldig lite. Barn kan derfor fint beherske menyer og appen uten å kunne lese. Ellers er brukersnittet tilpasset barn.

Denne appen samler ikke inn persondata fra barn, ifølge utvikleren.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser