Little Police Station

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Herlig liten app inviterer barna inn til å utforske hverdagen til politiet. Sjarmerende og lekent konsept, men noe tynt med tanke på innhold.

Hvordan jobber politiet, og hvor høyt elsker de smultringer? Dette er noe av det man får svar på i det lite høytidelige spillet Little Police Station som er laget av app-utviklerne Fox & Sheep. Appen føyer seg inn i rekken med barnevennlige spill.

I appen skal barna løse kriminalitet på forskjellig vis. Og så klart hente smultringer fra donutsjappa i ny og ne.

Little Police Station

Format: iOS / Android
Kategori: Spill
Utvikler: Fox & Sheep

Når appen starter opp blir barna presentert for et oversiktsbilde av en politistasjon. Her er det flere rom som barna kan forstørre og utforske. Deriblant en telefonsentral, garasje med politibiler, fengselsceller og mer.

I tillegg er det både skurker og politi som vandrer rundt på stasjonen – alle med et relativt godt humør.

Dette oversiktsbildet minner om en pekebok. Barn og foreldre kan utforske omgivelsene sammen og snakke om hva som er i bildet og hva de forskjellige rommene brukes til. Utover det får man også besøke andre omgivelser når det ringer inn med nye oppdrag på telefonen.

Da er det bare å sette seg inn i politibilen og kjøre ut til adressen man skal nå. Styringen er enkel, og barna behøver bare å trykke på skjermen for å aktivere fart, sirene og lys. Man styrer på sett og vis ikke bilen mer enn det. Så dette passer utmerket for yngre hender som ikke skal knote med for mange detaljer.

Oppdragene varierer. Noen ganger er det en trafikkulykke og ambulanse som må påkalles. Andre ganger starter en rømningssekvens hvor man må jakte forbrytere og hoppe over hindringer for å huke tak i dem.

Det er også sekvenser der man skal utforske hjem og peke ut de kriminelle som gjemmer seg i husenes rom.

Ellers finnes det noen få minispill. Blant annet en «line-up» der man skal matche en plakat med ettersøkte med mulige kriminelle. Det er også mulig å endre på type kjøretøy som man skal dra på oppdrag med. Her kommer også mikrotransaksjoner inn i bildet, og man kan betale en sum med penger for å få tilgang til flere kjøretøy.

Kriminelle som man fanger havner også i arresten. Og man kan se disse vandre fornøyd rundt omkring i cellene sine, helt til de forsøker å rømme riktignok.

Little Police er en kjekk liten app. Samtidig er den noe tynn med tanke på innhold. Det er få rom å utforske på politistasjonen, og oppdragene blir repetitive i lengden. Som regel er det en kjøresekvens, en runde der man skal løpe etter tyver og noe leting etter skurker i hjem.

Men varigheten utover det er noe kort. Utviklerne kunne gjerne ha fylt på med flere minispill for eksempel.

Alle foto: skjermdump av appen, Fox & Sheep

Egnethet

Little Police er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen har ingen reklame, men kjøpemuligheter av flere tilleggspakker.

Det er noe tekst på engelsk, men veldig lite. Barn kan derfor fint beherske menyer og appen uten å kunne lese. Ellers er brukersnittet tilpasset barn.

Denne appen samler ikke inn persondata fra barn, ifølge utvikleren.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser