Loopimal

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Søte dyreanimasjoner representerer fengende musikkstykker. Her kan barn eksperimentere og sette sammen deler til å bli en hel sang. Anbefales for alle aldre.

Et mediterende dovendyr spiller på triangel og en dansende blekksprut bruker tentaklene til å spille bass.

Appen Loopimal er full av sjarmerende og morsomme dyr som danser og spiller på hver sine instrumenter. Totalt ni dyr bidrar med sine musikktalenter.

Det finnes ulike måter å utforske Loopimal på. Man kan ha ett dyr om gangen. Da spilles en bakgrunnslåt også kan man plassere symboler som får dyret til å spille en bestemt tone, trommevirvel, gitarstreng eller hva det enn nå er av instrument som dyret eier.

Dyrene danser også og beveger seg på artige måter i takt med musikken.

Man har «klosser» med ulike symboler som legges ut på en tidslinje. Hver kloss representerer en gitt tone, eller en unik måte å spille instrumentet på. Så da kan barn prøve seg frem og plassere ut klossene på tidslinja i ulik rekkefølge. Her er det mange kombinasjoner og mange muligheter for å skape sitt eget musikkuttrykk.

Det er også mulig å ta for seg to dyr eller fire dyr samtidig. Da kan man prøve seg frem og finne musikkstykker som komplementerer hverandre. Den «hippe» bjørnen som trommeslager passer fint som bakteppe for den vakre sangfuglen for eksempel. Legger man på noen stilige basslinjer oppå dette igjen blir det enda bedre. Her er det bare å prøve seg frem.

Loopimal er en kreativ måte for barn å utforske musikk på. Samtidig, er hele opplevelsen tilpasset også små barn og laget så enkelt at omtrent alle kan mestre dette.

De søte dyrene er innbydende for barn og musikkinstrumenter representert ved dyrebevegelser. Det er ingen kompliserte noter eller menyer å forholde seg til, kun dra-og-slipp-bevegelser.

Loopimal

Format: iOS (Apple)
Kategori: Musikk
Utvikler: Yatatoy

Egnethet

Loopimal har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Det er ingen reklame eller muligheter for kjøp-i-app.

Dette er en suveren app der barn kan utforske musikk og finne ut av hva som må til for at en låt skal høres bra ut.

Brukersnittet er intuitivt og enkelt å bruke og musikkstykker representert ved hjelp av dyr, animasjoner og symboler.

Vi mener derfor at appen passer for barn i alle aldre.

Prøv også Bandimal.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

Foto: Skjermdump fra YouTube

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser