Meg av Tinybop

iOS, anbefales fra seks år

Meg av Tinybop

Med denne utforskende appen kan barn lage sin egen dynamiske selvbiografi gjennom bilder, tegninger, lydinnspilling, avatarer og tekst.

Denne appen lar barn beskrive sitt eget liv på en morsom og kreativ måte. Først lager man en ansiktsavatar der det velges trekk som hudfarge, øyne, frisyre, nese, briller og mer. Så skriver man inn navn og velger egen yndlingsfarge.

Deretter stiller appen en rekke spørsmål som lar brukeren kartlegge sitt eget liv. Det hele legges ut på et todimensjonalt kart der hvert innlegg vises som bilder, lydfiler og små symboler. Det kan hende at man blir oppfordret til å ta bilder av bestemte motiver i miljøet sitt. Eller hva med å ta lydopptak av en historie om hvordan foreldrene dine møttes? Ellers kan man svare på alt fra spørsmål om alder til hva er det siste man gjør før man legger seg. Prosessen er motiverende og appen veileder barnet hele veien.

Morsomme figurer og animasjoner følger også med spørsmålene, noe som gjør aktiviteten enda mer morsom. En artig oppgave er å tegne det første man gjør når man våkner om morgenen. Her får man tilgang til et tegneprogram, der man blant annet kan legge til klistremerker og velge fra ulike farger.

Man kan også legge til «gif», som er en rekke bilder som spilles av etter hverandre. Deretter kan man lage en oversikt over familiemedlemmer, svare på spørsmål om vekt, ønsker for fremtiden, lage vennekart, mål, beskrive følelser og mye mer. Alt dette fordrer selvrefleksjon og anledning til å få et overblikk over eget liv.

Appen er motiverende og svært intuitiv å bruke. Den kan brukes sammen med foreldre og venner, eller på egenhånd. Og man kan ha flere brukere på den samme appen. Prosessen får også barna ut på vandring, ettersom de må ta bilder, fange lydinnspilling og lage egenproduserte tegninger. Sluttproduktet blir en slags digital variant av scrapbooking, der man kan utforske de ulike elementene man selv har produsert.

Meg av Tinybop

Format: iOS
Kategori: Utdanelse
Utvikler: Tinybop Inc.

Egnethet

Meg av Tinybop fremstår som et trygt og barnevennlig alternativ. Ifølge utviklerne deles ingenting av informasjon som barn legger inn med en annen tredjepart. Utviklerne hevder dessuten at det ikke samles inn informasjon og dersom kamera, mikrofon og lignende blir brukt, så blir ikke dette delt med en tredjepart.

Det finnes heller ingen reklame i appen. Tinybop er ellers en seriøs aktør og anerkjent for å produsere kvalitetsprodukter med barn som målgruppe.

Appen tilbys for øvrig også på norsk. Utviklerne har barn mellom seks og åtte år som målgruppe for denne appen.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser