MooMoo.io

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI i Google Play og 4+ år fra App Store. 13 år i brukervilkår. Android (Google)/iOS (Apple)/Windows

ANMELDELSE: Todimensjonalt overlevelsesspill krever basebygging og bruk av våpen i kamp mot andre spillere.

MooMoo.io er et overlevelsesspill som finnes til nettlesere (datamaskin) og som app til mobiltelefon og nettbrett.

Spillet er gratis å laste ned, men inneholder reklame. Denne reklamen kan være målrettet, men det er mulig å endre noen innstillinger for reklamen (se nederst i denne artikkelen).

MooMoo.io

Format: iOS/Android/Windows
Kategori: Onlinespill
Utvikler: Yendis INC

Det kreves ingen registrering for å komme i gang med spillet. Men man kan skrive inn et tilfeldig brukernavn. Med det er det heller ingen mulighet for å rapportere andre spillere.

Ellers inneholder spillet enkel chat. Man kan skrive noe inn i en chatteboble som blir synlig for andre rett ved spillfiguren.

Man kan også spille på lag med andre ved å lage en stamme (tribe). Det er mulig å sende en kode til venner slik at de kan bli med inn i spillet, eller så kan man forespørre om å bli stammemedlem hos andre.

Grafikken er todimensjonal og alt ser sett ovenfra. Det er veldig enkel grafikk i bruk og et flatt landskap med trær, steiner, noe dyreliv og andre spillfigurer.

Målet med spillet er å overleve så lenge som mulig. Man kan enten spille alene eller gå inn i stammer (lag) med andre.

Her er det mulig å angripe motspillere med slagvåpen og enkle skytevåpen som pil og bue for eksempel.

I tillegg til å angripe andre kan man også bygge baser for å forsvare seg med. Det kan være gjerder eller feller for eksempel.

For å finne nye byggemateriale må man saumfare landskapet og jakte på dyr, stein og hugge trær.

Spillet krever derfor noe planlegging og strategi for å overleve. Og dersom man spiller sammen med andre, kan man også samarbeide og bygge med laget sitt.

I tillegg, for de som er interessert i det, kan man også utsmykke spillfiguren med hatter og kostymer. Dette kjøpes for gullmynter som man kan skaffe seg i spillet ved å sanke inn ressurser.

MooMoo.io er et nokså enkelt, nettleserbasert spill i sjangeren «overlevelse». Målet med spillet er å holde ut så lenge som mulig, enten som et lag, eller på egenhånd.

Grafikken er enkel og konseptet likeså. Allikevel vil man stadig møte på nye farer og det gjelder å bygge seg opp for å bli stadig sterkere.

Egnethet

MooMoo.io har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år av PEGI i Google Play (Android).

I brukervilkårene stiller utviklerne som krav at man må være tretten år for å spille dette spillet.

Spillet er gratis å laste ned, men inneholder reklame. Man kan endre på preferanser for type reklame. For eksempel at denne ikke skal være målrettet, eller at man ikke tillater bruk av cookies (sporing mellom nettsider). Dette kan man endre på i skjold-ikonet.

Når det gjelder innholdet i spillet er grafikken todimensjonal og lite realistisk. Spillet inneholder ikke blod.

Allikevel så er tematikken omkring «krig og overlevelse». Spillfigurene slår løs på hverandre (og på dyr) med slagvåpen. Og det gjelder å stå igjen som vinner, koste hva det koste vil.

Spillet inneholder også chat og her kan det oppstå utfordringer som på alle plattformer der barn er i kontakt med venner/fremmede.

Med mulighet for å spille på lag med andre – er det også rom for samarbeid og strategi.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten