Puppet Pals 2

iOS, anbefales fra fire år

Puppet Pals 2

Spill inn dine egne filmer med et gjennomført utvalg av dukker og bakgrunner å velge fra.

Puppet Pals 2 er i utgangspunktet gratis, men med et forbehold. Utvalget er ganske magert med mindre man gjennomfører kjøp i app, og for 59 kroner kan man låse opp hele sulamitten. Gratisversjonen lar deg allikevel teste ut de grunnleggende funksjonene i appen og man kan kjøpe mindre og billigere innholdspakker hvis nevnte pris er for høy.

Hva er egentlig Puppet Pals? Vel, det er på en måte ditt eget lille dukketeater på iPad der du kan spille ut din egen fortelling. Man velger først en bakgrunn hvor man kan bevege seg sidelengs i verdensperspektivet. Så kan man plassere flere dukker som kan styre i sanntid. Man kan også ta bilder med kameraet og sette inn virkelige personer som karakterer.

Når scenen er klar er det bare å trykke på opptaksknappen og bevege figurene på tvers av skjermen. Man kan hele tiden pause opptaket og legge til nye figurer eller ulike kjøretøy og dyr. Det er også mulig å spille inn stemmer via enhetens mikrofon. Filmen lagres ved avslutning slik at den kan sees igjen i etterkant.

Puppet Pals 2

Format: iOS
Kategori: Utdanning
Utvikler: Polished Play LLC

Lekende fortellinger

Puppet Pals har et komisk uttrykk og karakterene er artige og plukket fra historiske personligheter, med for eksempel Shakespeare, julenissen og Albert Einstein. Interaksjon med programmet er svært enkelt og intuitivt, og dette er veldig barnevennlig å forholde seg til. Språket er engelsk, men store deler av bruken er språkløst, så man trenger ikke noe høyt nivå for å sette pris på programmet. Det er dessuten nok av symboler til å støtte opp i veiledningen.

Selv om programmet kan virke noe barneaktig, så er det kreative potensialet massivt for alle aldersgrupper. Man kan legge til bilder og laste opp egne bakgrunner. I tillegg kan man også legge inn virkelige personer i karaktergalleriet. Når man prater i mikrofonen så kan man bevege på munnen til dukkene. Så alt ligger til rette for å kunne lage noen stilige skuespill, og her er det et uendelig potensial for fortellinger.

Potensial for læring

Læringspotensialet i appen handler om å bruke eget ordforråd og sette det til bruks i et program med underholdning som fokus. Man får også enkel bilderedigering å bryne seg på når man tar bilder og legger til galleriet. Lydaspektet bør også nevnes, med muligheten til å spille inn stemmer og velge ulike typer bakgrunnsmusikk.

Denne appen anbefales på det varmeste. Selv om det koster noen kroner å laste ned innhold i programmet, så mener vi at prisen er verdt det. Her er det timevis av moro og med et kreativt potensiale som setter hjernebarken i sving. Her kan foreldre lage nattahistorier til barna, eller omvendt, barna kan sette i stand noen fantastiske skuespill for de voksne.

Egnethet

Dette er en trygg app for barn når det gjelder innhold. Man må være oppmerksom på at programmet er basert på kjøp i app, men det er en enkel barnesikring innlagt. Det kreves noe engelskferdigheter for å komme i gang, men det er også en del symboler og bilder som støtter opp språket. Vær ellers oppmerksom på at appen fremmer bruk av mikrofon og kamera, men at dette ikke er noe krav for å utnytte verdien av programmet.

Testet på iPad

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser