Quiver – 3D Coloring App

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Gjør fargeleggingsarkene levende med denne stilige appen!

Quiver – 3D Coloring App har en unik evne til å kombinere fysisk og digital lek. Appen gjør nemlig fargeleggingsarkene som barna har tegnet på – levende!

Dette fungerer ved bruk av AR-teknologi der mobilens kamera viser de virkelige omgivelsene og legger datagrafikk oppå det igjen.

Quiver – 3D Coloring App

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Kreativitet/tegning
Utvikler: QuiverVision Limited

Så når barna har fargelagt et ark er det bare å peke med mobilkameraet og se kreasjonen komme til live!

Appen er gratis å laste ned og bruke. Men det er mulig å kjøpe flere fargeleggingsark med kjøp-i-app enten ved enkeltkjøp eller ved å opprette et abonnement.

Det er allikevel en god del gratisark å velge fra. En flott, eksotisk fugl, fyrverkeri med et skilt som man kan skrive på, en brannbil, en vulkan og mer. Her er det mer enn nok til å komme i gang med appen og teste den ut.

Prosessen er tredelt. Først må man fysisk skrive ut fargeleggingsarkene. Så man er altså avhengig av å ha en printer i hus. Neste steg er å la barna fargelegge arkene sine. Og med det har man jo et insentiv til å være mindre på skjerm, men med noe skjermrelatert som belønning.

Fargene man bruker på arket blir «plukket opp» av appen.

Så her er det bare å sette kreativiteten løs og ikke minst er muligheten tilstede for å endre på uttrykket for hver gang man fargelegger på samme ark. Samme fugl kan se helt ulik fra den ene gangen til den neste, avhengig av fargene man velger!

Neste steg er å velge «play» inne i appen. Da kan man holde mobilkameraet over arket man har fargelagt og se motivet komme til live.

Fuglen beveger seg rundt på arket og spiser en krypende mark som du har fargelagt. En plakat viser teksten du har skrevet på den og skyter opp fyrverkeri i bakgrunnen når man trykker på rakettene.

Brannbilen er også interaktiv og kan kjøre, heise opp stigen og sprute vann. Eller så kan man se en vulkan fra innsiden og se den i aksjon. Man kan også bruke mobilen som et VR-sett (velges som cardboard-mode inne i innstillinger) for å se på animasjonene.

Alle motivene er interaktive på forskjellige måter.

Quiver er en spennende app som gir barn mulighet til å være kreative.

I det ene øyeblikket fargelegger de og er i fullt fokus med det, så får de leke med det de har skapt. Noen av tegningene er basert på dyre- og barnefigurer, mens andre har fokus på læring innen et gitt tema som dyre- og planteceller, jordkloden, vulkaner, flagg og mer.

Dette er altså teknologi kombinerer fysisk og digital lek på en måte som kan engasjere hele familien!

Egnethet

Quiver – 3D Coloring App har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er gratis å laste ned og bruke, men man kan kjøpe flere sette med fargeleggingsark eller starte et abonnement ved å bruke ekte penger. Derfor bør man påse at man har passordmur slik at barna ikke handler uten din tillatelse.

All tekst er på engelsk, men det er få menyer og oversiktlige symboler slik at det er enkelt å bruke appen allikevel.

Det er også mulig å ta opptak av det som skjer på skjermen med video, bilde og mikrofonlyd.

Dessverre er det ikke mulig å tegne egne motiver og fargelegge disse for frihånd. Appen «leser» kun fargeleggingsark som er spesiallagd til bruk i appen.

Testet på iOS

Reklamevideo:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten