Quiver – 3D Coloring App

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Med denne appen fargelegger barna tegneark med motiver som blir levende på mobilskjermen. Et spennende konsept som blander barnas kreativitet med læring og teknologi.

Quiver – 3D Coloring App har en unik evne til å kombinere fysisk og digital lek. Appen gjør nemlig fargeleggingsarkene som barna har tegnet på – levende! Dette fungerer ved bruk av AR-teknologi der mobilens kamera viser de virkelige omgivelsene og legger datagrafikk oppå det igjen.

Her kan barna fargelegge et fly fra andre verdenskrig. Få minutter etter kan de se flyet lette fra bakken når de peker på tegnearket med mobilkameraet. Det finnes mange temaer å velge fra – alle med motiver som blir levende i digital form.

Barna kan velge fargeleggingsark som dreier seg om biler og fly, dinosaurer, dyr som lever i havet, eller så kan de lære om planteceller, vannets kretsløp, livssyklusen til frosker og mye mer.

Quiver – 3D Coloring App

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Kreativitet/tegning
Utvikler: QuiverVision Limited

Appen er gratis å laste ned og bruke, men selve arkene må man betale for å bruke. Eller for å forklare dette nærmere – så koster det ikke noe å printe ut arkene, men for at de digitale elementene skal fungere, må man betale for dette via kjøp i appen.

Fargeleggingsarkene selges i pakker og man kan få tilgang til en del enkeltpakker via engangskjøp, eller så kan man låse opp tilgang til alle ved å betale et abonnement (12 kroner i måneden).

Det er noen få gratisark å velge fra. Blant annet noen fugler, en rekke barnefigurer og litt mer. Da får man en liten smakebit på hva appen dreier seg om, samtidig er det de aller stiligste fargeleggingsarkene som man må betale for.

Prosessen for å bruke appen tredelt. Først må man skrive ut fargeleggingsarkene. Så man er altså avhengig av å ha en printer i hus. Neste steg er å la barna fargelegge arkene sine. Og med det har man jo et insentiv til å være mindre på skjerm, men med noe skjermrelatert som belønning.

Fargene barna bruker på arket blir «plukket opp» av appen og gjengitt i digital form.

Så her er det bare å sette kreativiteten løs og ikke minst er muligheten tilstede for å endre på uttrykket for hver gang man fargelegger på samme ark. Samme fugl kan se helt ulik fra den ene gangen til den neste, avhengig av fargene man velger!

Neste steg er å velge «play» inne i appen. Da kan man holde mobilkameraet over arket man har fargelagt og se motivet komme til live.

En liten pulje med froskeegg ligger i en dam. Man kan bevege mobilkameraet nærmere eller lengre unna for å undersøke omgivelsene fra ulike vinkler. I neste steg ser man rumpetrollene svirre rundt i dammen, før de formes til en fullverdig frosk. Det er veldig stilig å se alt komme til live på stuegulvet eller på pulten i klasserommet.

Å se vannets kretsløp er også spennende. Først skinner solen som igjen fører til at vann fordamper og blir til skyer. Ikke lenge etter pøser det ned og man ser hvordan fjell, elveløp og annet fører til nytt påfyll i havene igjen.

Alle motivene er interaktive på forskjellige måter.

Quiver er en spennende app som gir barn mulighet til å være kreative og til å lære.

I det ene øyeblikket fargelegger de og er i fullt fokus med det, så får de leke med det de har skapt. Noen av tegningene er basert på dyre- og barnefigurer, andre har fokus på læring innen et gitt tema som dyre- og planteceller, jordkloden, vulkaner og mer.

Dette er altså teknologi som kombinerer fysisk og digital lek på en måte som kan engasjere hele familien – eller klasserommet.

Egnethet

Quiver – 3D Coloring App har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er gratis å laste ned og bruke, men man kan kjøpe flere sette med fargeleggingsark eller betale for et abonnement ved å bruke ekte penger. Derfor bør man påse at man har passordmur slik at barna ikke handler uten foreldres tillatelse.

All tekst er på engelsk, men det er få menyer og oversiktlige symboler slik at det er enkelt å bruke appen allikevel.

Det er også mulig å ta opptak av det som skjer på skjermen med video, bilde og mikrofonlyd.

Dessverre er det ikke mulig å tegne egne motiver og fargelegge disse for frihånd. Appen «leser» kun fargeleggingsark som er spesiallagd til bruk i appen.

Utviklerne selger også abonnement for skoler – der elevene løser inn en kode på sitt eget nettbrett for å låse opp tilgang. Les mer om dette på utviklerens egen nettside.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamevideo:

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Alle foto: QuiverVision Limited

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten