Solsystemet fra Tinybop

iOS, anbefales fra seks år

Solsystemet fra Tinybop

Utforsk planetene i solsystemet vårt på en spennende og interaktiv måte.

Med denne appen får man først et overblikk over alle planetene som kretser rundt sola vår. Så kan man trykke seg inn på hver enkelt planet og solen for å få et nærmere blikk. Ved å skru på navnelapper og bevege en linje over bildet, får man detaljert info om hva planetene består av.

Ellers byr hver planet på ulike oppgaver som man kan gjøre. På Saturn for eksempel, kan man studere ringene, og kaste inn alt fra asteroider til isklumper, for å se hvordan disse går i bane rundt planeten. På Jupiter kan man studere «den store røde flekken», som er en slags tornado som man kan kaste ting inn i. Og på jordkloden kan man se de ulike kontinentene, eller reise til månen vår og se hvordan tyngdekraften fungerer her.

Appen lar deg også sammenligne planetene i forhold til størrelse, vekt og avstand. Alt dette gjøres på en konkret og morsom måte ved å dra ut et målebånd, plassere planetene på en vekt, eller ved å trekke dem inn i sirkler som endrer størrelsen for å sammenligne.

Det er mye å lære her, enten man studerer solflekker på solen, eller ser visuelt hvordan dag- og nattsyklus fungerer på jorda, og endring av sommer/vinter i henhold til planetens helning.

Her kan man sveipe, dra og trykke seg frem gjennom solsystemet vårt. Det meste er lagt opp til å utforske visuelt og konkret, men da med mulighet for å få begreper knyttet opp til temaet på norsk. Man kan også se hvordan planetene er bygget opp lag for lag, og man kan eksperimentere med ulike elementer som treffer planetene, og leke med gravitasjon.

Det eneste som er litt dumt med appen, er at den blir noe kortvarig i lengden og vil gi størst interesse ved førstegangsbruk. Utviklerne kunne med fordel ha inkludert enda flere oppgaver på hver enkelt planet. Men for de som har interesse for solsystemet vårt er denne verdt å teste ut.

Solsystemet fra Tinybop

Format: iOS
Kategori: Utdanning
Utvikler: Tinybop

Egnethet

Tinybops apper er å anse som trygge for barn. Det finnes ingen reklame i appen, med mindre man går inn på en avansert meny og gjør bestemte sveipebevegelser. Der kan man bli lenket til apper fra samme utvikler.

Språket kommer i tekstform og finnes både på engelsk og norsk, noe som gjør appen mer tilgjengelig for yngre barn.

Foreldre og lærere kan også laste ned en pedagogisk brukermanual inne i appen. Her er det mengder med forslag til spørsmål som skaper refleksjon og læring. Her er det også mye fakta som kan fungere som en kompanjong for voksne med barn som bruker appen.