Super Sharp

iOS, anbefales fra seks år

Super Sharp

Morsom hjernetrim der du skal løse logiske gåter via fysikkens krefter. Anbefales fra seks år.

Hva får du om du spleiser spillet Fruit Ninja med Angry Birds? Super Sharp! I dette spillet blir fingeren spiss som en kniv, og du skal bruke den til å løse en rekke logiske gåter. Du presenteres for en rekke nivåer som øker i vanskelighetsgrad, men målet er alltid det samme. Du skal slå ut en gitt mengde målfigurer, og for å gjøre dette må du få andre figurer til å falle over dem.

Forvirrende? Vel, konseptet ligner som sagt veldig på Angry Birds. Men i stedet for å sprette fjærkre for å likvidere griser, så kutter man heller ting. Det begynner så enkelt som å kutte en hvit figur på toppen av skjermen, og gravitasjonen gjør at biten faller ned på målet du skal treffe. Men så endres dette fra nivå til nivå. Plutselig er det noen ugjennomtrengelige plattformer som må unngås. Her kommer svingradius og stigning inn i bildet. Alle de logiske gåtene er basert på fysikk. Så her er det mengder med læring med andre ord.

Om konseptet fortsatt er forvirrende, så er det fordi at dette må prøves fremfor å beskrives. Vi liker spillet fordi det er intellektuelt utfordrende, samtidig som det er enkelt å komme i gang. Det er en jevn progresjon, hvor du aller først får en veiledning som forklarer fremgangen. Vi får heller ingen følelse av ensformighet eller gjentakelse. Med jevne mellomrom introduseres nye elementer i spillet, som igjen skaper nye hindringer og utfordringer.

Grafisk sett så er det hele fargerikt, men enkelt i 2D. Vi liker denne løsningen fordi det holder fokus på det viktige, og det er gåtene som skal løses. Musikken er også artig og passe dempet for ikke å forstyrre.

Generelt sett så er dette et spill som krever tålmodighet og utprøving. Og det er gjerne et spill som man kan hygge seg med i små doser her og der.

Super Sharp

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: 1 Button SARL

Egnethet

Super Sharp er tilgjengelig og lett å komme i gang med, samtidig som det oppleves utfordrende. Nivåene øker med en jevn vanskelighetsgrad, men med en læringskurve som gjør at de fleste kan hive seg på bølgen. Spillet er også tilgivende om man feiler – det er kjapt og enkelt å gjenoppta et nivå. Klarer man å løse nivået med få trekk, ja da får man ekstra stjernepoeng som bonus.

Spillet er fri for reklame og muligheter for kjøp i appen. Mange gratisspill har mulighet for kjøp av løsninger og hint for å komme forbi et vanskelig nivå. Slikt er ikke mulig i Super Sharp, dette skåner både lommebok samt muligheter for enkle utveier. Her må man bare prøve seg frem og ha tålmodighet for å komme videre.

Appen byr på mengder med logisk trening samtidig som man får en smakebit på fysikk. Programmet er symbolbasert, så man trenger ikke store engelskferdigheter for å spille. Og bare så det er nevnt, dette spillet er vanvittig morsomt og med stort potensial for mestringsfølelse når man gjennomfører nivå.

Testet på iPad

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser