Syng

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Lytt til klassiske barnelåter i et fargerikt og interaktivt miljø. Her er det musikkglede for de aller minste. Anbefales for alle aldre.

Barn blir aldri lei de kjente og kjære barnesangene våre. I appen Syng, kan de lytte til Bjørnen sover, Blinke blinke Stjernelill, Lille kattepus, Mikkel rev, Hjulene på bussen, Bæ bæ lille lam, Ro ro ro din båt og Lille Petter Edderkopp. Her er det totalt åtte sanger å velge fra.

Alle figurene fra sangene er representert i et landskap, der barna trykker på ønsket karakter for å høre sangen. Så starter små animasjoner der man blant annet får se Petter edderkopp som klatrer opp og ned, lammene som synger til hverandre og bussen som kjører rundt omkring.

På den måten blir sangene mer levende, og det er spennende å se hvordan figurene gjør bevegelser som henger i hop med musikken. Det er den anerkjente sangeren Maria Haukaas Mittet som pryder vokalen i denne appen. Og det hele låter flott da hun har en imponerende sangstemme. Dette lyder godt både for små og store ører.

Animasjonene er også pene og fra den prisvinnende illustratøren Bjørn Rune Lie. Her er det spennende dyreliv, natur, vann, biler og busser. Tegningene er pene, fargerike og detaljerte. Og det er morsomt å trykke på planter og trær, som igjen gir lyd til et instrument, enten det er trommer, bjeller eller fiolin. Her får utforskertrangen boltre seg litt.

Syng er en spennende og interaktiv mulighet for barn å utforske musikkens verden. Etter noen runder med gjennomgang, blir jo opplevelsen repetitiv, men for barnas del er jo dette også et stort pluss. Her får de sin egen digitale sangbok med karakterer de kommer til å like, og med nydelig musikk som følger med.

Syng

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Storm Films AS

Egnethet

Denne appen er helt fri for reklame og for mulighet til å kjøpe mer innhold i appen. Appen er dessuten svært barnevennlig med tanke på illustrasjoner og sangutvalg.

Her er det noe for alle aldre, men utviklerne har særlig et fokus på barn opptil tre år.

Det er enkelt å navigere i landskapet, og man beveger blikket ved å sveipe sidelengs. Så er det bare å trykke på figurne for å få i gang musikken, eller på trær og planter for få en lyd.

Man kan bytte mellom norsk og engelsk som sangspråk, noe som er nyttig, da barn også kan lære engelsk i samme prosess. Ellers er det ingen menyer å forholde seg til, og man starter moroa med en gang man åpner appen.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser