The Machines

App med anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI og 12+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

Strategisk mobilspill gjør kjøkkenbordet om til en slagmark for roboter!

AR-teknologi er imponerende. Det gjør at man kan se alt fra pokémons til Minecraft-konstruksjoner som om de stod rett foran deg. Måten dette fungerer på, er ved at man sikter med mobilkameraet, også ser man omgivelsene på skjermen kombinert med datagrafikk.

Og dette bruker Directive Games som utgangspunkt i mobilspillet sitt The Machines.

The Machines

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Strategi/krig
Utvikler: Directive Games Limited

Konseptet kan sammenlignes med et brettspill, men med bevegelige brikker. Her finner man først en egnet flate, som et stuegulv eller et kjøkkenbord, slik at appen ved hjelp av mobilkameraet kan plassere ut spillbrettet.

Man må hele tiden sikte med mobiltelefonen, og på skjermen ser man altså både kjøkkenbordet, spillbrettet og figurene som lever oppå det.

The Machines blander flere sjangre. Det er to spillere som kjemper mot hverandre. Hver spiller har en base og tårn som forsvarer veien som leder til den. Og hver spiller to helter med unike evner.

Målet er å ødelegge motstanderens tårn og base, før ditt eget forsvarsverk blir ødelagt.

Det finnes flere veier til basene. Og hele tiden sendes angrepsmaskiner som automatisk går mot fienden. Heltene er allikevel nøkkelbrikkene. Disse har unike evner og kan bruke spesialangrep. Dette må brukes strategisk. I tillegg, kan man samle opp poeng på slagmarken som kan brukes til å kjøpe små vakttårn eller spesialangrep.

Alt skjer altså på kjøkkenbordet og blir vist på mobilskjermen.

Det betyr at man må bevege seg rundt for å endre perspektiv i spillet. Ved å gå nærmere eller lengre unna, forstørres bildet. Og man må røre på seg for å få nye perspektiver slik at man ser hva som skjer på slagmarken.

AR-teknologi er noe som må oppleves på egenhånd for å virkelig forstå hva det er. Men det er altså en stilig vri på dataspill, der det som skjer i spillet utspiller seg i de faktiske omgivelsene man er i.

Spillet har en enkel opplæring med en gang man starter spillet. I midten av bildet er det en peker som flytter på seg når man beveger på mobilen. Også er det knapper nederst som styrer handlingene til heltene man har valgt.

Det er enkelt, men også kaotisk til tider. Og man må øve seg litt for å få tak i dette her. Blant annet må man fysisk bevege på seg/flytte på mobilen og sikte når man bruker spesialvåpen.

Spillet lar også to personer kjempe mot hverandre med hver sin mobiltelefon. Man kan trykke på en knapp som starter en kamp, og da kan en som er i nærheten søke etter spill som er i nærheten. Eventuelt så kan man matches mot andre spillere på nett.

The Machines byr på flott grafikk og en stilig sci-fi-setting. Og i og med at spillet byr på muligheten for flere å spille sammen (på hver sin mobil/nettbrett), kan dette også være et sosialt spill! Det er også mulig å legge til venner (sende link) slik at man kan konkurrere uavhengig om man er i samme fysiske nærhet eller ei.

Egnethet

The Machines har fått aldersanbefaling fra 12+ år i App Store (iOS) og 7 år i Google Play (Android).

Appen inneholder ikke reklame fra tredjeparter eller kjøp-i-app.

Spillet har voldselementer, men her er det roboter og andre mekaniske innretninger som angriper hverandre, og ikke mennesker. Spillet inneholder ikke blod eller gørr, men eksplosjoner og skyting av ulik slag.

Man bør være obs på valg av brukernavn i spillet. Dette kan bli synlig for andre på nett. Barn bør ikke bruke ekte navn o.l, men heller et kallenavn.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten