Thinkrolls Space

iOS (Apple). Barnevakten anbefaler denne appen fra fem år.

Denne appen byr på logiske hindringer tilpasset yngre barn. Thinkrolls er sjarmerende og fokuserer mer på rolig hjernetrim enn stressende momenter. Barnevakten anbefaler appen fra fem år.

Barnevakten skrev om Thinkrolls: Kings & Queens i fjor og var mer enn fornøyd med appen. Ankerpunktet var at dette var hjernetrim for de minste med logisk tenking, problemløsing, utforsking av fysiske krefter og lekne spillfigurer i en eventyrverden.

Utviklerne har laget enda et tillegg i serien som nå foregår i verdensrommet. Thinkrolls Space har hele to hundre labyrinter som skal gjennomgås, fordelt på syv planeter. Spillet er videre delt inn i logiske nøtter som passer for barn fra fem år (110 enklere labyrinter) og fra åtte år (108 vanskeligere labyrinter).

Om ikke det er nok krydder på bordet, så er appen fri for reklame fra tredjepartsannonsører og kjøp i app. Man behøver heller ikke noen internettilgang for å spille spillene i appen. Så dette er ypperlig om man er på reisefot eller må spare på mobildata.

Gangen i spillet er at man skal lede et sjarmerende romvesen fra A til Å. Langs veien møter den på diverse feller og utfordringer.

I og med at man har et uendelig antall forsøk og siden spillet ikke går på tid, kan man løse de logiske hindringene i egen ro. Det betyr at man får mer tid til å tenke gjennom gode løsninger, i stedet for å fokusere på å gjøre prosessen så kort og raskt som mulig.

Appen har norske instruksjoner og menyer, men man behøver ikke å kunne lese for å få utbytte av appen. Foreldre kan også gå inn på et eget foreldrerom for å lese mer om innholdet i appen (tekst er da på engelsk).

Thinkrolls Space

Format: iOS (Apple)
Kategori: Spill/hjernetrim
Utvikler: Avokiddo

Når man starter appen, kan man begynne med å lage en profil til barnet. Det er mulig å ha flere profiler og her kan man velge vanskelighetsgrad til hver enkelt profil (lett eller vanskelig).

Deretter velger man ønsket spillfigur. Noen av disse er låst og må kjøpes for stjerner og hjerter som man samler inn i løpet av spillet. Så dette kan være en motivasjon for å holde seg gående i spillet.

Deretter kommer man til et oversiktskart med syv fantasiplaneter. Hver planet har flere nivåer som man jobber seg igjennom før man kan gå til neste sted.

Målet med spillet er å komme seg fra starten til slutten av hvert nivå. Langs veien kan det være hindringer som for eksempel en ost som stenger veien. Denne må bli spist av en annen figur i spillet.

Eller så kan det være hull i bakken som man må komme seg over ved å dekke til, og maskinerier som ikke fungerer helt som de skal uten nødvendig del.

Etter hvert blir disse hindringene mer og mer avanserte. Gjør man feil, kan man trykke på en spoleknapp slik at man kan forsøke på ny igjen. Appen spoler tilbake til siste feil, så man slipper å gjøre alt på ny igjen. Langs veien plukker man også opp deilige hjerter og stjerner.

Av appen kan barn lære grunnleggende, logisk tenking. I tillegg, det å se sammenhenger og tenke flere steg fremover. Et eksempel på dette er når en figur skal dekke over et hull slik at man kommer over, samtidig som man trenger en annen figur i spillet for å låse opp neste hindring. Gjør man dette i feil rekkefølge, så sitter man fast. Heldigvis har man spoleknappen slik at man kan gjøre om på prosessen og lære av feilene sine.

Den barnevennlige tilnærmingen med sjarmerende figurer som lager artige lyder, er med på å dempe og roe ned stresset. Her er det morsom musikk og fargerike omgivelser som gjør at det blir større preg av spill og gøy enn ren stress med å prøve og feile for å oppnå det umulige.

Ikke minst så er det god mestringsfølelse når man endelig klarer en nøtt som man har undret på en stund.

Egnethet

Thinkrolls Space har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Utviklerne anbefaler appen for to målgrupper: Barn fra fem år og barn fra åtte år.

Det er blant annet mulig å velge i innstillingen «lett» og «vanskelig». Valg av disse tilpasser vanskelighetsgraden til barn fra fem eller åtte år.

Men så klart, her vil det være store variasjoner fra barn til barn når det gjelder evne til å løse disse utfordringene.

Appen er fri for reklame for tredjepartsannonsører, men inneholder lenker til kjøp av flere apper fra samme utvikler. Ellers er det ikke mulig å kjøpe fordeler og goder for ekte penger i appen.

Vi ser også på bruk av denne appen som en fin anledning for barn og foreldre å spille sammen. Her vil det være logiske hindringer som også utfordrer de store i hjemmet. Dette kan være en positiv skjermopplevelse sammen med barna.

Testet på iOS

App-trailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten