Toca Dance

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Velg dansere, jobb med koreografien og fremfør showet ditt på scenen. Denne danseglade appen anbefales fra fire år.

Dans er gøy, men nokså utilgjengelig for de av oss som mangler rytme eller trening. Heldigvis finnes det også digitale muligheter, og med Toca Dance kan barnet ditt lage tidenes opptreden på få minutter.

I denne appen tar man altså kontroll over tre utøvere og kan justere alle aspekter fra bekledning til lys og effekter under selve fremføringen.

Aller først setter man opp dansegruppen sin. Her er det en liten blanding av gutter, jenter og dyr. Sett tøffe Topaz som midtpunkt, eller stilige Marta, og velg så alt fra frosken Frawg til kaninen Sahar som bakgrunnsdansere. Alle har ulike personligheter, og her kan man prøve seg frem for å finne en gruppe man liker.

Deretter gjelder det å finne kostymer som passer til anledningen. Neonbelyste hatter og briller, pizzakostymer, skjelettkostymer eller flosshatt? Valget er ditt, og det du velger er med på å sette et visuelt særpreg på showet.

Så møter man koreografen, og her spiller man inn dansebevegelsene og kan fordele disse på ulike økter. Det betyr at man får god tid til å velge rekkefølgen på dansebevegelsene, i og med at man spiller inn individuelle dansestykker. Gjør man en feil er det enkelt å slette en innspilling.

Koreografen kan bevege armer, hode, midje, hele kroppen, bøye seg ned, hoppe og løpe eller gå fra side til side. Så her gjelder det å bevege seg så jevnt så mulig i takt med musikken, og danserne dine følger automatisk alle bevegelsene i bakgrunnen.

Musikkutvalget kan man også endre på, med alt fra funky toner til gladlåter og elektronisk dansemusikk.

Når innspillingen er gjennomført er neste steg opptreden for et publikum. Her gjennomfører danserne de innøvde bevegelsene helt automatisk, så du kan konsentrere deg om å styre effekter og lys.

Man kan endre på bakgrunn, kaste frukt på utøverne som om du var et misfornøyd publikum, dempe eller øke belysning, kjøre tåke, flammer og konfetti, og ikke minst lage publikumslyder med alt fra jubel til dyrelyder.

Til slutt, når showet er ferdig, kan man lagre videoen lokalt på enheten til senere fornøyelse.

Toca Dance er en nydelig app som gir brukeren full kontroll over et danseshow. Det er spennende å utforske visuelle effekter, kostymevalg, ulike musikksjangre og dansebevegelser. Det betyr også at man stadig får et nytt resultat avhengig av prosessen man velger.

Toca Dance

Format: iOS
Kategori: Utdanning
Utvikler: Toca Boca AB

Egnethet

Toca Dance har fått merkingen fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen oppleves som barnevennlig og egnet fra denne alderen. Figurene minner om typiske karakterer fra animasjonsfilmer, og musikken er også tilpasset målgruppen.

Prosessen med å lage en danseoppvisning er nokså intuitiv og med få menyer å forholde seg til. Man går stegvis gjennom de ulike valgmulighetene, og kommer til neste oppgave ved å sveipe seg til siden på skjermen.

Ellers er dette en app der barn kan eksperimentere med dans, rytme og musikk. For ikke å nevne det å lage en helhetlig video med å endre alt fra lys til bakgrunn på scenen.

Appen inneholder lenker til andre apper som utvikleren har laget, men utover det er det ingen plagsomme annonser fra tredjeparter.

Merk at appen finnes i to utgaver, en som er gratis og en som man kan betale for. Fullversjonen inneholder flere dansere, kostymer og et større musikkutvalg.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser