Toca doctor

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple)

ANMELDELSE: Finn ut hva som feiler kroppen og gjør pasienten frisk. Denne doktor-appen kan være fin for å sette i gang nysgjerrighet og samtale med barna.

Kroppen er fantastisk og mystisk til en og samme tid. Iblant fungerer den som den skal, andre ganger kommer det rusk i maskineriet. Appen Toca doctor tar utgangspunkt i sistnevnte og gir barna muligheten til å utforske kroppens feil og mangler, for så å gjøre pasienten frisk igjen.

Til info så er varigheten på appen ikke særlig lang, men barna kan starte spillet om igjen.

Toca doctor

Format: iOS (Apple)
Kategori: Spill og læring
Utvikler: Toca Boca

Det første barna blir presentert for er et røntgenbilde av en barnekropp. Deretter flyr en hendig liten robot som markerer hvor problemene befinner seg. Det kan være et beinbrudd, neseblod, en sprøyte som må settes eller noe annet som må utbedres.

Ved å trykke på de forskjellige punktene som dukker opp på kroppen, blir barna ført til et minispill.

For eksempel, kan det hende at de må vaske bort blod på et sår for deretter å plastre det. Eller at de må tette igjen rennende blod fra nesen. Andre ganger må man plassere organer der de hører hjemme, eller lede fremmedlegemer ut av kroppen.

Det er en artig liten prosess som kan gi utgangspunkt for samtale og nysgjerrighet hos barna. Hva skjer egentlig når man brekker et bein? Hvorfor er det viktig å pusse tennene? Og hvordan er det egentlig å sette en sprøyte?

Appen har omtrent ingen tekst eller instruksjoner. I stedet ledes barna fra det ene minispillet til det neste.

Mest utbytte og læring får nok barna ved å ha en voksen som kan forklare og sette ord på ting og tang. Men selve spillene er i seg selv lystbetonte og underholdende. I tillegg er det nokså lett å forstå hva som skal utføres i de forskjellige oppgavene.

Toca Doctor er en sjarmerende liten app. Den «varer» ikke så lenge for det er bare et begrenset antall oppgaver før man eventuelt må starte forfra igjen. Appen er allikevel presentert med sjarm, fine animasjoner og et intuitivt oppsett.

Konseptet egner seg derfor godt særlig for yngre barn som får forutsigbare oppgaver som er enkle å mestre, samtidig som de kan skape undring og nysgjerrighet for egen kropp.

Alle foto: Toca Boca

Egnethet

Toca Doctor er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen inneholder ikke reklame eller kjøpemuligheter.

Ellers er det minimalt med menyer og instruksjoner. Barna kan fint navigere seg rundt i appen på egenhånd.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamefilm

Lenke til appen her: iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser