Toca Store

iOS, anbefales fra to år

Stå bak disken i en virtuell butikk og inviter venner og familie til å handle varene dine. Denne appen passer fint som virtuell lekebutikk for flere barn samtidig. Anbefales fra to år.

Å leke butikk er nok en milepæl omtrent alle barn går igjennom. Fra håndtegnede papirsedler til en oppstilling av leker til salgs, er dette et morsomt rollespill for de små.

Toca Boca har tatt denne leken over til appformat.

Aller først skal man velge ut varer som skal selges i butikken. I en katalog kan man plukke ut gjenstander som brød, melk, såpe, godteri, diverse leketøy, grønnsaker og mer. Dette plasseres ut på et bordet der kunden så kan «rulle» fra den ene varen til den neste.

Når alle varene er plassert ut, er det kundens tur.

Dersom man for eksempel velger seg ut en pose med smultringer, er det opptil butikkeieren og kunden å bestemme prisen. Kostnaden kan være på et sted mellom en og fem mynter. Her kan det jo tenkes at barn seg imellom diskuterer prisen, eller kanskje det er den voksne som skal handle og forsøker å prute ned beløpet.

Når kostnaden er bestemt, taster butikkeieren inn summen i kassaapparatet. Så må kunden legge ut riktig antall mynter og legge varen i posen. Slik fortsetter dette helt til sluttsummen med alle varer blir oppgitt på butikkens kvittering.

Toca Store er en relativt enkel app. Det er ingen muligheter til interaksjon med gjenstandene etter at man har kjøpt dem. Utviklerne kunne også ha lagt til en mulighet for å pynte butikken sin og gjøre den mer personlig.

Utbyttet av appen kommer først når barn og eventuelt voksne leker og bruker fantasien. Da er dette en fin app som legger til rette for kjøp og salg, samt rollespill med butikkeier og kunde.

Toca Store

Format: iOS
Kategori: Utdanning
Utvikler: Toca Boca AB

Egnethet

Toca Store har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS).

Spillet kan allikevel passe for yngre barn som har erfaring med berøringsteknologi på iPad.

Appen er enkel å bruke og har få menyer å forholde seg til. Det er også en fast gang i hvordan kjøp og salg av varer foregår.

Her kan barn bruke ferdigheter som turtaking, samarbeid, telling av mynter og regning og kommunikasjon.

Det er ingen reklame for tredjepartsaktører i appen, men en lenke til flere apper av samme utvikler.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser