Toonia Colorbook

iOS, anbefales for alle

Intuitiv og enkel tegnebok-app for de aller minste. Anbefales for alle aldre.

Tegning er en populær aktivitet blant mange barn. Selv om dette er en hyggelig aktivitet å gjøre for hånd, finnes det også alternativer på den digitale fronten. Fordelen er at man slipper blyantspiss og at på en iPad er det langt enklere å ta med hobbysakene når man er ute på farten.

I havet av alle mulige slags tegnebok-apper, er det varierende kvalitet. Toonia Colorbook er definitivt en av de gode, og har fine tegninger med motiver innen dyr, kjøretøy, verdensrommet, eventyrland, mat, skole og hjem.

Det skal være omtrent 160 tegninger totalt hvis man kjøper fullversjonen. Gratisutgaven tilbyr også en del tegninger hvis man ønsker å prøve appen før kjøp. Det er dessuten mulig å betale for enkeltsett med tegninger hvis man ikke vil kjøpe alt på en gang.

Menyoppsettet er enkelt. Man sveiper til siden for å finne nye kategorier med tegninger. Så, når man har valgt et, ligger bildet i midten og fargestiftene på siden. Appen «låser» deg til å tegne innenfor strekene. Det gjør at man slipper å tenke på å treffe veldig nøyaktig, i og med at det ikke er like lett å tegne med fingrene på en skjerm som for hånd.

Og det er veldig enkelt og behagelig å fargelegge, og man får flotte resultater uten store anstrengelser. Dette er definitivt tilpasset de aller yngste. Gjør man feil, så er det også mulig å viske bort fargeleggingen, eller så kan man tegne over det gamle.

Man kan gå inn på innstillinger og skru av «enkelt-modus». Da låser ikke fargene seg innenfor strekene lenger, og man må være mer presis med å treffe nøyaktig med fingrene. Appen har også teknologi som gjør det mulig for flere å fargelegge samtidig på samme skjerm. På den måten kan søsken og venner tegne sammen.

Betalingsutgaven åpner også opp for flere typer tusjer og fargepalett og man kan tegne med mønsterblyanter. Til slutt er det mulig å dele bildene via epost og andre typer delingstjenester som finnes på enheten. Dette er hyggelig dersom poden ønsker å dele tegningene sine med en voksen i familien.

Alle de ferdige tegningene blir lagret lokalt på enheten. Dersom man ønsker å starte helt på nytt kan man riste på iPaden eller mobilen for å fjerne alt man har fargelagt.

Oppsummert er Toonia Colorbook rett og slett en god tegnebok-app som gjør det den skal. Den har enkle menyer og er oversiktlig å bruke for de aller minste. Selv om den koster en del hvis man skal kjøpe fullversjonen, så er dette allikevel en type app som barna kan bruke nærmest uendelig, og med et solid bibliotek av spennende motiver.

Toonia Colorbook

Format: iOS
Kategori: Utdannelse
Utvikler: Sfs

Egnethet

Toonia Colorbook har fått aldersanbefaling på fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Tegnebok-appen er gratis å laste ned, men tilbyr kjøp i app for fullversjonen. Menyer for gratisbilder og bilder som krever kjøp står side om side, slik at man blir obs på å betale for å få tilgang til mer innhold.

Slik reklame dukker også opp med jevne mellomrom, men det finnes ingen former for tredjepartsannonser og lignende.

Det er lenket til flere apper fra samme utvikler, dette er beskyttet med en enkel barnelås der man må skrive inn svaret på et regnestykke.

For å åpne opp alt av innhold må man betale 149 kroner.

Ellers er dette en enkel og intuitiv tegnebok-app som er beregnet for de aller yngste.

Her kan man være kreativ og eksperimentere med ulike typer farger, kombinasjoner, mønsterblyanter, fargepalett og mer.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser