Weather by Tinybop

iOS, anbefales fra fire år

Hvor kommer regnet fra? Hva er skyer bygget opp av? Hvordan blir tornadoer til? La barna få eksperimentere og lære mer om været med denne appen fra Tinybop. Anbefales fra fire år.

Været er et spennende fenomen uansett alder. Og med denne appen fra anerkjente Tinybop kan man altså utforske ulike værtyper på en interaktiv måte. Det hele starter med et lite landskap med hus og fjell. Her kan barna få trykke på ulike elementer for å utforske mer på detaljnivå. De kan skape tordenvær, tornadoer, fordampe vann og endre temperatur. Så ser man hvordan dette påvirker bygninger, trær, vann, dyr og mennesker.

Skal man utvide læringen enda mer, så kan man skru på såkalte «merkelapper» inne i appen. Da kommer det opp navn på ulike elementer, og barna kan lære naturfaglige begreper relatert til været på norsk eller andre språk.

Brukersnittet i appen er lekent og lekkert. Grafikken er blant annet innbydende for barn, og det er fritt fram for å trykke på det meste som finnes på skjermen. Hvert tastetrykk starter en reaksjon. Ved å sveipe med fingeren skaper man vind, ved å justere brytere endrer man temperatur og man kan skape skyer og tordenvær ved å trykke på himmelen.

Appen legger opp til fri utforsking. Samtidig er det en viss mangel på struktur og veiledning. Dette betyr at læringsaspektet kan forsvinne noe, da det blir opp til barna selv å legge opp til egen læring. Det finnes et sidevindu i appen hvor man kan navigere seg frem til ulike værelementer. Men denne er noe rotete og upraktisk.

Med appen følger det også en solid håndbok til foreldre om hvordan de best kan utnytte appens læringsmuligheter med barna.

Weather by Tinybop

Format: iOS
Kategori: Utdannelse
Utvikler: Tinybop Inc

Tinybop har laget mye bra når det gjelder utforskende apper for barn. Menneskekroppen er en favoritt, som virkelig har satt standarden for detaljer og innhold når det gjelder å lære om kroppen. Weather by Tinybop har mye for seg, men er litt skuffende når det gjelder mengde av innhold og oppsett. Opplevelsen blir noe kortvarig og tilfeldig, man savner mer av et system når det gjelder å utforske noe så komplekst som været.

Egnethet

Weather by Tinybop er et trygt alternativ for alle barn. Appen er enkel å bruke og legger opp til læring og moro for både små og store. Med innlemmelse av begrepslæring, treffer appen også en eldre målgruppe.

Det er noe ekstremvær som kan være skummelt for de yngste. Da med tanke på en tornado som feier gjennom hus og dyr med store ødeleggelser. Det hele kan resettes ved hjelp av en knapp slik at alt kommer tilbake til opprinnelig tilstand.

I tillegg finnes det en knapp som leder brukeren til å kjøpe flere apper fra utvikleren. Men utover dette er programmet fri for reklame og merkjøp.

Totalt sett er dette en fin og trygg app for barn. Ved å utforske været, så kan man lære mer om ulike elementer, til og med ned til molekylnivå.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser