Wormie Ordsø‪k

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

ANMELDELSE: Denne appen byr på ordsøk med både engelske og norske ord. Fin mulighet for barn å øve på ord. Gratis nedlasting, men krever kjøp for tilgang til ytterligere ordpakker.

Ordsøk er som navnet tilsier – en jakt på ord. I appen Wormie Ordsø‪k skal man lete etter tre ord som er skjult blant en haug med bokstaver. Ordene står både loddrett, vannrett og diagonalt. Når man først finner et ord, markerer man dette i appen og går videre til neste søk.

Denne aktiviteten minner noe om å løse kryssord. Og det kan være en fin måte for barn å arbeide med ord på. Blant annet har appen talestøtte – slik at ord leses opp med en stemme. Og ved å lete etter og gjenkjenne ordene – jobber barna også med rettskriving og lesing for å forstå hvordan ord er bygget opp.

Wormie Ordsø‪k

Format: Android (Google)/ iOS (Apple)
Kategori: Læring
Utvikler: Eirik Stien

Denne appen er derfor fin for barn som allerede kan lese (og de som vil trene på høyfrekvente ord), eller barn som trenger å øve på rettskriving. Wormie Ordsø‪k har et fint og barnevennlig brukersnitt. Dette er en app som er enkel for barn å komme i gang med, og appen serverer stadig nye ord slik at man kan fortsette fra den ene oppgaven til den neste.

Det er også mulig å bytte mellom språkene engelsk og norsk. Og på den måten kan barn lære uttale og ord også på engelsk.

Hadde det vært et lite bilde ved siden av hvert ord – så kunne det gitt merlæring ved at barna kunne ha knyttet ukjente begrep til bilde. Da hadde man fått en solid innlæring av nye ord med støtte for tale, ord og bilde.

Ved fullførte oppgaver får barna også et gitt antall stjerner og juveler som belønning. Og det er mulig å velge mellom tre vanskelighetsgrader – og man kan skru av eller på musikk og lydeffekter ettersom det er ønskelig.

Wormie Ordsø‪k er gratis å laste ned og for ta i bruk. Man får tilgang til en ordpakke innen dyreverden og land i verden, men må betale for nye tilleggspakker. Per nå er det fire kategorier totalt. Barn kan også jobbe med ord innen matvarer og verdensrommet. Man betaler en kjøpesum for den norske ordpakken og en annen kjøpesum for den engelske.

På den måten kan man velge litt selv hvilke ordpakker man ønsker å gå for. Samtidig som totalprisen kan bli høyere over tid.

Ellers kan man håpe at det kommer flere ordkategorier innen tema som hobbyer, sport, hjemmet, kroppen, fargene osv.

Wormie Ordsø‪k er en fin app som er enkel for barn å bruke. Her samles mange ordsøk-aktiviteter inn i en app. Og å jobbe med ordsøk kan sammenlignes med tankevirksomhet og læring som foregår når man jobber med kryssord.

Her kan barn jobbe med både å rettskriving og høyfrekvente ord. Dette kan derfor være en fin app som kan by på positiv skjermbruk og læring – både på skolen og i hjemmet.

Egnethet

Wormie Ordsø‪k er merket med aldersanbefaling 4+ år i App Store (iOS), og 3 år fra PEGI i Google Play (Google) altså den laveste aldersanbefalingen.

Det er ingen reklame i appen eller muligheter for kjøp i app utover de ekstra ordpakkene.

Man betaler for hver nye kategori og hvert nye språk. Så hvis man ønsker å gi barna tilgang til temaet matvarer, må man betale 11 kroner for de norske ordene og ytterligere 11 kroner for de engelske. Totalsummen  per nå er ikke særlig høy med tanke på fire ordpakker totalt – men over tid, og med tilgang til stadig flere ordpakker, kan jo kostnaden bli merkbar.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

Foto: skjermbilde fra App Store

 

Bli medlem av Barnevakten