Nettvettressursen Dubestemmer.no er blitt fornyet med mer innhold

Foreldre, lærere og andre som jobber i skolen kan nå ta i bruk de helt nye sidene til Datatilsynet og Utdanningsdirektoratet. Her kan elever fra og med mellomtrinnet jobbe med personvern, nettvett og digital dømmekraft.

Dubestemmer.no er et samarbeidsprosjekt mellom Datatilsynet og Utdanningsdirektoratet som ble satt i gang i 2010. Kort fortalt er dette et nettsted hvor elever, lærere, foreldre og andre kan gå inn for å lære mer om emner innen personvern, nettvett og digital dømmekraft.

Her finner man fakta, filmer, diskusjonsoppgaver og egenoppgaver innen temaene:

  • Personvern
  • Sosial på nett
  • Uønskede hendelser
  • Kildekritikk

I tillegg er det laget lærerveiledninger til hvert av temaene.

Dubestemmer.no er derfor et glimrende og kvalitetssjekket nettsted som er vel verdt å sjekke ut! Ressursen bygger på fakta og forskning, i tillegg til hverdagshistorier fra media og barn og unge selv.

Mer moderne og supplert med nytt innhold

Nettstedet er blitt kraftig modernisert og enklere å navigere i. Mye av innholdet fra de «gamle» nettsidene er fortsatt å finne her, men i tillegg er det mye nytt:

«Målet med opplegget er å gi økt bevissthet, refleksjon og kunnskap om personvern, og de valgene barn og unge i alderen 9 til 18 gjør gjennom bruk av digitale medier. Digital dømmekraft handler om å gjøre elevene til ansvarlige og trygge nettbrukere», står det på nettsiden.

forklaringssiden står det at nettvettressursen er ment som et støtteverktøy for å undervise elever om emner inne personvern, nettvett og kildekritikk. I tillegg bruker foreldre nettstedet som utgangspunkt for å prate med egne barn om forskjellige problemstillinger.

Politi, helsesykepleiere, ansatte ved fritidsklubber er også relevante voksne som bruker sidene aktivt.

Lekkert uttrykk, enkelt å bruke

Dubestemmer.no er blitt enklere å bruke enn noen gang. Siden er mobilvennlig og fungerer godt i nettleser på PC. Hvert tema er delt inn i en sti som man følger med introartikkel, fakta, historier, filmer, diskusjonsoppgaver og egenoppgaver.

Her er det moderne filmer, flotte bilder og leservennlige faktatekster. Oppdag selv på Dubestemmer.no.

Les mer:

Foto: Dubestemmer.no


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.