September-konkurranse: Bygg en digital politistasjon eller brannstasjon i Minecraft

Barnevakten arrangerer en Minecraft-konkurranse sammen med Politiets Nettpatrulje Vest og Asker og Bærum brann og redning (Brannvesenet) for å tjuvstarte Spilluka. La barna få bygge en digital politistasjon eller brannstasjon. Konkurransen starter mandag 2. september 2024.

Lenker for å sende inn bilder og for å delta på konkurransen, vil du finne nederst i denne artikkelen og på Politiets/Brannvesenets sosiale medier-kontoer mandag 2. september 2024.

I uke 42 (14. – 20. oktober) arrangerer Barnevakten med samarbeidspartnere, Spilluka. Alle voksne i Norge inviteres til å engasjere seg i barnas spilling. En av tingene som barna kan gjøre denne uken, er å logge seg på en Minecraft-server som Barnevakten arrangerer denne uken.

Men for å tjuvstarte litt, kan barna bli med på en byggekonkurranse allerede i september.

Da arrangerer vi i Barnevakten, Politiets Nettpatrulje Vest og Asker og Bærum brann og redning (kjent som «Brannvesenet» på Tiktok) en konkurranse. Enten kan barna bygge en digital politistasjon eller en brannstasjon.

Det er altså to konkurranser som man kan delta på og sende inn bidrag. Bidragene blir sett på og vurdert av de gode folka i Politiets Nettpatrulje og Asker og Bærum brann og redning, sammen med Barnevakten.

  • Mandag 2. september 2024: konkurransen starter
  • Mandag 16. september 2024: Vinner kåres
  • Det velges en vinner som har laget en brannstasjon, og en vinner som har laget en politistasjon
  • Vinnerne skal bygge stasjonene sine en 2. gang inne på Minecraft-serveren som Barnevakten arrangerer. Byggene blir synlig og åpent for besøk for alle i Spilluka

Hvordan bli med på konkurransen?

Byggingen foregår på barnas egen skjerm. Deretter sender barna/foreldre inn bilder av byggverket. Husk å vis bygget fra ulike vinkler. Dessverre fungerer Minecraft-serveren kun for PC, mobil og nettbrett. Det vil si at de som bygger på spillkonsoll, kan ikke bli med på konkurransen.

Lenker for å sende inn bilder og for å delta på konkurransen, vil bli lagt ut her og på Politiets/Brannvesenets sosiale medier-kontoer mandag 2. september 2024.

Lenke til: Politiet Vest på Tiktok / på Facebookpå Instagram
Lenke til: Brannvesenet på Tiktok / på Facebook

Kriterier for konkurransen

  • Bygget må lages på nettbrett, mobil eller PC
  • Deltakelse må være godkjent av foresatte
  • Vinner må bygge stasjonen en andre gang i uke 39, slik at det blir tilgjengelig på Minecraft-serveren