Apple Pencil (1. generasjon)

Tilbehør til iPad.

ANMELDELSE: Skriv, tegn og fargelegg på iPaden ved hjelp av dette kreative tilbehøret fra Apple. Koster en del i innkjøp, men kan utover det være et fint alternativ for tegneglade barn og unge.

Med utvikling av nettbrett kom det et digitalt alternativ til blyant og papir. Og det å skrive og tegne for hånd kunne erstattes med fingerbevegelser. Samtidig ble det et viss gap mellom presisjonen og komforten som man hadde når man fysisk holdt en blyant i hånden.

For et virtuelt tastatur som dukker opp på skjermen, eller enkle fingerbevegelser fungerer ikke alltid like godt eller nøyaktig. Derav behovet for en digital dings som kan etterligne opplevelsen av å bruke blyant og papir.

Apple Pencil (1. generasjon)

Kategori: Tilbehør til iPad
Utvikler: Apple

Apple Pencil er et lekkert iPad-tilbehør som kommer i den klassiske fargen hvit. Det finnes flere utgaver av pennen avhengig av hvilken iPad-modell man har. Apple Pencil (1. generasjon) som testes her lades ved hjelp av lightning-tilkobling.

Det vil si at man dytter denne inn i iPadens ladeport, så kan også disse kobles sammen i tillegg til at iPaden overfører strøm.

Etter det er man i gang og kan tegne, notere og markere i dokumenter. I tillegg får man noen unike funksjoner som ikke er tilgjengelig via andre digitale penner som Logitech Crayon for eksempel. Så da er det nok slik at lik teknologi leker best sammen, i hvert fall om man ønsker det lille ekstra av funksjoner.

Det er mange muligheter med Apple Pencil. Å bruke et tegneprogram eller notater går lekende lett. Dette er teknologi som er nøye og responsivt. Ingen forsinkelse i tegne-aktivitetene med andre ord.

Maskineriet er også trykk- og vinkelfølsomt.

Så om man heller Apple Pencil litt til siden kan man få en tjukkere strek når man tegner for eksempel. Og det føles rett og slett mye mer intuitivt og bedre å tegne med denne type verktøy sammenlignet med å bruke fingertuppene.

Både fordi det føles mer naturlig og nært opp mot å holde en ekte blyant. Og selv om det er noen forskjeller, er dette en mer behagelig måte å utføre kreative oppgaver på sammenlignet med fingerbevegelser.

Apple Pencil er derfor et fint verktøy for barn og unge som skal fargelegge tegninger eller lage kreative uttrykk fra bunnen av. Denne fungerer godt sammen med forskjellige apper enten det er fargebøker, design- og tegneapper eller hva det måtte være.

Ellers kan man notere for hånd med håndskrift. Og den innebygde notater-appen er svært hendig til forskjellige gjøremål i den sammenheng.

For eldre barn som studerer, leser e-bøker og PDF-er, kan man bruke Apple Pencil til å markere tekst. Og det går kjappere og med større nøyaktighet å utføre slike oppgaver sammenlignet med å knote med fingerbevegelser der man som regel må gi det et forsøk eller tre å treffe teksten.

Apple Pencil er et flott tilbehør som passer hele familien. Konseptet går kjapt å koble opp. Man lader enheten ved å dytte denne inn i ladeporten til iPaden. Deretter får man opptil 12-timers bruk.

Med tanke på designvalg ser Apple Pencil flott, moderne og stilren ut. Denne passer like godt på et barnerom som et klasserom der man skal ta notater. Samtidig er prislappen nokså høy. Drøye 1400 kroner er et merkbart innhogg i budsjettet. Og det krever også barne- og ungdomshender som klarer å ta vare på denne type utstyr.

Et rimeligere alternativ som også har mange rike funksjoner kan for eksempel være Logitech Crayon.

Alle foto: redaksjonen

Egnethet

Apple Pencil (1. generasjon) er et flott nettbrett-tilbehør som sikter mot alle aldersgrupper som ønsker en mer taktil måte å tegne og notere på.

Å koble opp tilbehøret er svært enkelt. Man kobler enheten inn i ladeporten til Ipad. Husk å lade enheten før bruk. Påse samtidig at enheten er kompatibel med din eller ditt barns iPad-modell.

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser