HyperX Cloud Flight S: Trådløst gaming-headset

Hodetelefoner/gaming-headset. Anbefales av Barnevakten for barn og unge fra tolv år.

ANMELDELSE: Frihet til å bevege seg uten ledninger, fantastisk lyd og god byggkvalitet! Dette kan være et flott spill-tilbehør til barn og unge.

HyperX har god erfaring med å lage alt fra headsett til gaming-mus, tastaturer, lagringsplass og annet av godsaker til spillentusiaster.

Deres Cloud Flight S faller inn blant rankene av andre gaming-headsett fra HyperX. Vi har testet flere, og kan jevnt over si at utviklerne er gode både på lyd og holdbarhet. Dette er headsett som er ment å tåle litt og fortsetter å yte også over tid.

HyperX Cloud Flight S: Trådløst gaming-headset

Kategori: Hodetelefoner/Gaming-headset
Utvikler: HyperX

Men hvorfor ty til gaming-headsett til barna og ikke ordinære høyttalere?

En åpenbar fordel er at denne type spillutstyr byr på toveiskommunikasjon. Men mikrofon lett tilgjengelig er det enkelt å prate med venner i onlinespill. Og lyd både fra spillet og venner strømmer gjennom øreklokkene.

Ulempen for foreldre er så klart at barna blir mer «lukket» inn i spillene. Det er ikke like enkelt å høre hva som skjer. Men så er det jo en balanse mellom barns rett til privatliv, støy og ønsket om å holde tak i det som skjer i spillverdenen.

Tilbake til HyperX sitt produkt. Det som gjør at Cloud Flight S skinner øyeblikkelig er muligheten for trådløs avspilling.

Det å kunne nyte dataspill uten irriterende ledninger som henger i veien, er rett og slett en gode vel unt. Vi blir stadig mer trådløse på den digitale fronten, og det gir en frihet også når man skal bevege litt på seg, hente noe på kjøkkenet, eller strekke på bena etter en intens gaming-sesjon. Også slipper man den følelsen av å være «kablet fast» til datamaskinen.

Ulempen er jo at trådløs overføring kan gå utover lydkvalitet.

Men Cloud Flight S viser at teknologien på denne fronten overhode ikke skuffer. Lyden er rett og slett imponerende!

Det er et ekstra fokus på bass her, noe som gjør at det dundrer godt både i action-spill og basstunge låter. Sanger som Pumped up Kicks har et behagelig, dundrende trekk gjennom hele låten. En mer krevende låt, som OneRepublic sin Wanted – viser at headsettet leverer klar vokal. Instrumenter høres tydelig, og ulike instrumenter kommer til sitt rette.

Man hører ingen skurring, og det er en jevn og fin balanse mellom klarhet og et tydelig lydbilde, samtidig som bassen dytter på. Og la oss være ærlige – bass er fantastisk!

Ellers følger det også med virtuell 7.1 surround. I praksis er dette med på å gi en opplevelse av at lyden kommer fra ulike steder rundt deg. Med tastetrykk kan man enkelt skru denne funksjonen av og på for å få en annen type innlevelse i film og spill som støtter denne type teknologi.

I konkurransebaserte skytespill som Fortnite eller Overwatch – kan denne type teknologi være med på å hjelpe spilleren å vite hvor motstanderen befinner seg! Virtuell 7.1 surround er altså mer enn bare en «stilig» effekt. Det kan gi et fortrinn i spillet når man trenger det mest, og der lyd av fotspor og skudd er med på å markere fienden!

Øreklokkene byr også på god isolasjon uten at de har støydempende teknologi. Takket være sin design og passform, og at de dekker ørene helt, kan de luke ut en del støy i omgivelsene. Perfekt for hjemmebruk, men ikke nødvendigvis til støydemping utendørs/trafikk og lignende.

Mikrofonen er også avtakbar slik at man enkelt kan koble denne til og fra avhengig av om man behøver toveiskommunikasjon eller kun inndata. Et lite LED-lys viser når mikrofonen er dempet. Og det er fint å ha en synlig indikator på nettopp dette så man ikke prater uten at noen hører deg!

Kvaliteten på stemmeopptak er helt ok. Dette er ikke noe banebrytende, men til enkel spillchat, holder dette mer enn nok. Tale høres tydelig når det overføres til mottakeren, men noe grumsete.  Til mer komplekse lydopptak er kanskje ikke dette veien å gå. Men det har lite å si om man chatter med andre og har spillyd og stemme om hverandre.

Det er også en egen knapp for å justere spill- og chatbalanse (øke/senke den ene eller den andre type lyden). Og når man først snakker om kontrollknapper, så er det mulig å justere lyd, skru av/på surroundlyd, dempe mikrofon og justere spill- og chatlyd. Alt justeres på selve siden av headsettet. Så da slipper man å avbryte spillet og gå inn i menyer for å endre på lydnivå.

Med programvaren fra HyperX er det mulig å skreddersy hva knappene på enheten skal brukes til.

«Maskineriet» er også veldig enkelt å bruke. Og denne kobles opp både til PlayStation og PC ved at man plugger inn en USB-adapter (sender) og så går lyden rett til headsettet (mottaker). Det er utrolig enkelt å sette opp – bare sett inn og skru på!

Fordelen med tilkobling med sender/mottaker er også at man får mindre forsinkelse i lyden sammenlignet med Bluetooth for eksempel. Og igjen, så er det ingen komplisert programvare eller innstillinger som må endres. Drivere installeres automatisk.

Batteritiden er for øvrig også svært god. Man snakker her om opptil 30 timers battertid (på 50% lydnivå). Det betyr mange timer med musikk, spill og film uten at man må lade disse hele tiden.

Å lade enheten går via den medfølgende ladekabelen. Ellers så byr også disse på trådløs lading og er såkalt Qi-sertifisert for trådløs lading. Det betyr at man kan legge headsettet ned på siden oppå en ladeplate som selges separat av HyperX.

Vi fikk med et eksemplar og fikk teste dette ut selv. Har man en slik tilgjengelig, er det altså mulig å legge fra seg et headsett og alltid ha det klart og ladet når man skal bruke det. Det er mulig å lade to enheter samtidig og et LED-lys indikerer når ladingen pågår.

Ladebasen fra HyperX kan også lade andre «dingser» som har trådløs lading. For eksempel mobiltelefoner, trådløs mus o.l. Ladebasen kobles til stikkontakt via medfølgende støpsel, eller så kan man bruke USB-tilkobling.

Cloud Flight S er et godt gaming-headsett. Stilig design, god komfort og kvalitet som er ment for å vare.

En plastbøyle på toppen gjør det enkelt å justere lengde til hode og fasong. Men det oppleves ikke som «billig» plast heller. Materialet virker robust og ser ut til å tåle noen trøkk. Putene på sidene er også behagelige og baserer seg på mykt minneskum og pustende kunstlær – som også betyr at passformen går tilbake igjen etter bruk.

Så dette er rett og slett et veldig godt gaming-headsett.

Prisen er passe høy og faller på rundt to tusen kroner pluss innkjøp av ladestasjon om man ønsker det. Men man får også et headsett som er ment å kunne vare i mange år, med stilig, nøkternt design og god lyd!

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke dette headsettet, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headsett med mindre man passer godt på dem, så for veldig små barn kan det holde med et rimeligere alternativ.

Men for barn og unge som er opptatt av bedre lyd og funksjoner, kan dette være noe å gå for. Med tanke på pris tenker vi at dette kan være et fint alternativ for barn og unge fra tolv år.

Som alltid bør foreldre være obs på hva som skjer i barnas spillverden. Det kan oppstå kommunikasjon i onlinespill som kan være utfordrende for barn. I tillegg er et headsett med på å «lukke» barnas spillverden for foreldrene. Med vanlige høyttalere er det enklere for foreldre å plukke lyd fra spillchat og i spillet.

Det er en balanse her mellom barns rett til privatliv og foreldres ønske om å trygge barna og følge med på det som skjer i spillene.

Reklamefilm: