Logitech Pro X Superlight 2

Trådløs gaming-mus.

ANMELDELSE: Lett som en fjær, solid og nøyaktig gaming-mus byr på trådløs tilkobling og mange timer med gaming-moro.

Logitech Pro X Superlight 2 er oppfølgeren til gaming-musen med omtrentlig samme navn. Denne gaming-musen er, som navnet tilsier, en lettvekter som omtrent flyter friksjonsløst på en musematte.

Det byr på noen unike egenskaper innen gaming-fronten, uten å gå på bekostning av andre nødvendigheter. I tillegg er musen nøytral nok i utforming til å passe både til kontoroppgaver og rene økter med spilling.

Logitech Pro X Superlight 2

Kategori: Trådløs gaming-mus
Utvikler: Logitech

Som nevnt er vekten latterlig lav. På 60 gram. Dette til tross for at maskineriet holder på et batteri som kan vare i opptil 95 timer med bruk, samt trådløs tilkobling. En økning fra 70 timer på forgjengeren altså. Den lave vekten gir supergod komfort, smidighet og høy bevegelse.

Dette passer utmerket til skytespill og strategispill som eksempel der man må være kjapp i avtrekkeren.

Samtidig, til tross for den lave vekten er ikke Logitech Pro X Superlight 2 noe offer for påkjenninger. Tvert imot, virker enheten solid og har ingen knirk eller bøy selv på musens lengre partier. Det virker som om Logitech har laget noe som er lett på foten, men samtidig bygget for å vare.

Selve designet er enkelt, stilrent og moderne. I front har man de tradisjonelle knappene pluss et rullehjul som også kan trykkes ned. I venstre flanke har man ytterligere to knapper og dermed kan man konfigurere noen ekstra muligheter for diverse spill. Utviklerne har gått for optiske taster, og ikke mekaniske, antageligvis for å øke responstiden.

Via programvaren til Logitech, G-Hub, kan man justere for alt fra følsomhet til ulike forhåndsinnstillinger for spill. Det er også en mulighet for å kopiere innstillingene fra en tidligere Logitech-mus dersom man vil overføre sensitiviteten og så videre.

Førstepersonsskytespill, MOBA eller strategispill – her kan man bytte mellom ulike klargjorte innstillinger som påvirker gaming-musens følsomhet og prestasjon for ulike sjangre med spill. Dette er kjapt gjort og dermed en enkel sak med mindre man ønsker å detaljjustere disse parameterne selv.

Igjen må designet nevnes. Og den som hengir seg til RGB-belysning, kraftige konturer og annet av dill dall – vil bli skuffet. Her er det kun en liten lysdiode i topp, men for mange vil det være helt ok.

Det er en USB-mottaker som gir kraft til maskineriet og det finnes også en praktisk «lomme» under gaming-musen for å lagre denne når den ikke er i bruk. Dette er langt mer nyttig enn man skulle tro, særlig om man har en god dose med gaming-utstyr i en skuff og USB-mottakere ligger om hverandre.

Trådløs tilkobling er altså det som gjelder og noe som byr på kabelfri moro. Det varierer hva slags spiller man er og hvilke preferanser som gjelder. Men for mange er det behagelig å slippe å ha en ledning som subber etter PC-musen.

Riktignok må man da tenke på lading med jevne mellomrom, men det går også an å bruke gaming-musen når ledningen er tilkoblet. Uten ledning blir det mindre friksjon og styr når man spiller. Ikke bare får man et ryddigere skrivebord, men det er også lettere å dra med denne enheten på farten.

Tilkobling skjer øyeblikkelig når PC-musen er koblet til, og man er i gang på bare noen sekunder.

Logitech Pro X Superlight 2 er en gaming-mus i toppklasse. Den ser lekker ut til tross for enkelthet i design. Takket være vekten er gaming-musen også komfortabel å bruke. Man har ingen sidestøtte slik Logitech G502 X Plus har.

Samtidig får man fordelene med lavere vekt og enkelthet i utforming. Noe som gjør at denne passer til de fleste overflater og formål.

Når det gjelder prestasjon får man et smertefritt resultat med Superlight 2. Enten det er reaksjonstid og nøyaktighet i skytespill eller strategispill, eventuelt bare enkle kontoroppgaver og nettsurfing, leverer Superlight 2 en solid responstid.

Denne lave vekten merkes. Og PC-musen flyter rett og slett veldig godt.

Superlight 2 vil også vare lenge med tanke på brukstid. Enheten er solid nok til å tåle en del, samtidig som den ikke ser ut som et pansret kjøretøy av den grunn. Dermed er dette en allsidig gaming-mus som har god batteritid, trådløs tilkobling og smidig design.

Gaming-musen vil treffe de som ikke er ute etter alt for mye dill-dall, og som ønsker trådløs tilkobling. Superlight 2 ser like nøytral og «hjemme» ut på kontoret som den gjør på gaming-rommet. Da er det også en viss sannsynlighet for at denne vil bli likt av et bredt spekter av brukere.

Egnethet

Logitech G Pro X Superlight 2 er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og ungdom som ønsker å satse på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes mange rimeligere varianter for hobbyspillere, men Superlight 2 har noen egenskaper som skiller seg ut fra mengden med tanke på vekt, batteritid og minimalisme.

Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Denne gaming-musen er enkel å koble opp med den medfølgende USB-mottakeren. Drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på nærmere to tusen og stiller seg derfor i øvre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare en stund.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser