LS25 ESports Stereo Gaming Headset

Playstation 4/Xbox One/Windows/Android, anbefales fra ni år

LS25 er et solid gaming-headsett som ser stilig ut og gir klar mikrofon-input. Maksimalt nivå på volum skuffer allikevel noe. Headsettet kan brukes til spillkonsoller, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Anbefales fra ni år.

Et godt headsett kan gi en bedre spillopplevelse ved at man får lyden mer «direkte» på øret.

I tillegg til å blokkere støy som foregår i omgivelsene, så kan også et headsett simulere lyder i spill fra ulike retninger. For eksempel, dersom man vandrer omkring med Mario og en lyd dundrer bak spillfiguren, så vil det faktisk høres som om det er bak deg i virkeligheten.

Denne opplevelsen får man ikke med ordinære TV-høyttalere med mindre man har et massivt surround-anlegg installert i stuen. Med et headsett kan foreldre også slippe sjenerende lyd fra TV-spill eller når poden lytter til musikk på mobilen.

Mikrofon er dessuten nødvendig for å snakke med venner på internett, enten man koordinerer tidenes angrep i Overwatch, eller forsvarer basen sin i Fortnite. Kommunikasjon er nøkkelordet, og med et godt headsett blir dette gjennomført best mulig.

Av de billigere alternativene kan man fort ende opp med ørepropper som gjør vondt i ørene over tid. Eller der lydgjengivelsen ikke er noe særlig god.

LS25 ESports Stereo Gaming Headset er i midtsjiktet når det gjelder pris på denne type spillutstyr. Produsenten markedsfører denne mot profesjonelle e-sportutøvere, altså de som spiller dataspill i seriøst konkurranseformat.

Men pris og bruksområde tilsier at også barn og unge som spiller på hobbybasis kan ha god nytte av dette.

Med i pakken får man selve headsettet og to typer kabler til enten datamaskin eller spillkonsoller og bærbare enheter som mobil og nettbrett. Det er ingen overgang til iPad og iPhone dersom disse krever lightning-kobling. Så da må man ty til overganger som Apple har produsert.

Selve headsettet virker solid og ser stilig ut i rødt og sort. Det er også mulig å ta av mikrofonen ved behov, noe som er nyttig dersom man kun skal bruke spillutstyret til lyd. Det er ingen batterier eller lignende å bekymre seg for heller. Headsettet har også en alternativ mikrofon innebygget dersom man fjerner den eksterne.

På sidene av øreklokkene er det knapper for å justere lyd og for å dempe mikrofonen dersom det er ønskelig (lydkontrollen fungerer ikke på alle enheter, eks iPhone og iPad). Selve headsettet sitter også godt og behagelig på hodet takket være en rem av mykt stoff så det bør ikke være noe problem å ha dette på over lengre økter.

LS25 ESports Stereo Gaming Headset

Format: PS4/Xbox One/Windows/Android
Kategori: Spillutstyr
Utvikler: LucidSound

I skytespill kan man enkelt skille ut hvor lyden kommer fra, enten det er fiendens skritt som nærmer seg, eller et skudd fra en gitt retning. Headsettet har også lukkede ørekopper, slik at forstyrrende elementer rundt deg blir dempet. Dette gir rom for økt konsentrasjon når man trenger det mest.

Den tykke reima sitter godt på nakken når man skal ta en pause fra spillet, eller ved behov for å ta av headsettet for å prate med andre i rommet.

Selve stil og utforming er også rent og lite fremtredende. Så dette er et produkt man kan trekke frem med god samvittighet og uten å bekymre seg for å vekke for mye oppmerksomhet.

Enten man hører på musikk eller spiller spill, så er det god kvalitet på lyden her. Bass, stemmer, instrumenter og effekter høres godt og klart ut. Lydoverføring via mikrofonen fungerer også godt og kontrollene for lyd og demping av mikrofon er lett tilgjengelig og velkomment slik at man slipper å gå inn i menyer hele tiden. Men lydkontrollene fungerer ikke på alle enheter, eksempelvis fungerte ikke dette på iPhone.

Maks volum på headsettet er heller ikke særlig imponerende. Selv når alt var skrudd på høyest nivå, var ikke lyden spesielt høy. Det betyr at man fort får en utfordring dersom man bruker headsettet i folkemengder eller andre steder med mye støy i omgivelsene.

Foruten disse momentene er dette allikevel et godt headsett når det gjelder byggekvalitet. Dette kan potensielt bli den nye «bestevennen» ilag med spillkonsollen eller datamaskinen så lenge man ikke har for mye forstyrrende støy i omgivelsene sine.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke dette headsettet, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets modenhet og alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headsett med mindre man passer godt på dem, så for yngre barn er det kanskje lurt med rimeligere alternativ, i hvert fall i starten.

Vi velger å anbefale LS25 ESports Stereo Gaming Headset fra ni år, og tenker at barn fra denne alderen og oppover som spiller over lengre økter, kan ha god nytte av denne type spillutstyr.

Men selvfølgelig så står det ikke noe imot at også yngre barn kan bruke gamingheadsett. LS25 ESports Stereo Gaming Headset kan tilpasses barns alder og hodestørrelse, men vil kanskje ha utfordringer med å passe veldig små barn.