PowerA Fusion Pro: kablet håndkontroller til Xbox og PC

Håndkontroller/gamingutstyr. Anbefales for barn fra tolv år.

ANMELDELSE: Den offisielt, Microsoft-lisensierte håndkontrollen fra PowerA sitter godt i hånden og byr på egne tilpasninger som ekstra knapper og funksjoner bak, samt joysticker som lett kan byttes ut. Anbefales for barn fra tolv år.

Det finnes håndkontrollere av mange slag og med varierende kvalitet. Denne type spillutstyr skal tåle noe tøff bruk over tid, og bør sitte godt i hånden med rask responstid fra trykk til reaksjon på skjermen.

PowerA Fusion Pro ser ut som en lekkerbisk når man åpner forpakningen. Håndkontrollen leveres i eget etui, og har utskiftbare deler som joysticker og ekstra knapper/spaker som kan settes på bak.

PowerA Fusion Pro: kablet håndkontroller til Xbox og PC

Kategori: Håndkontroller/gamingutstyr
Utvikler: PowerA

Håndkontrollen har altså et topplokk som enkelt kan tas opp. Det minner litt om panseret på en bil. Når denne åpnes, får man tilgang til joystickene og kan enkelt dra disse opp for å erstatte med nye.

Det er kanskje ikke en funksjon absolutt alle barn må ha. Men det kan være kjekt for noen å skreddersy sin egen håndkontroller i hvert fall noe.

Man kan også bytte ut en liten boks som sitter bakpå håndkontrollen. Denne kan erstattes med enda en «boks» som har fire spaker som henger ut. Med disse, kan man legge på noen ekstra knapper/funksjoner i spill, som man ikke har på en vanlig, standard Xbox-kontroller.

Det kan være kjekt i de tilfellene man så gjerne skulle hatt tilgang til noen ekstra funksjoner i spill, som for eksempel Flight Simulator, eller Farming Simulator – der man egentlig trenger flere knapper enn det som er tilgjengelig på håndkontrollen.

For ikke å nevne et hav av alt fra konkurransebaserte skytespill til andre sjangre der man gjerne vil ha noen ekstra funksjoner bare et trykk unna.

Allikevel tilpasses de aller fleste spill og funksjoner til de knappene man har tilgjengelig på en standard håndkontroller. Men iblant, er det også noen ekstra trykk og tastekombinasjoner som kan erstattes med en eller flere spaker.

PowerA har gått for en kablet tilkobling. Og ikke USB-C av en eller annen grunn. USB-C kjennetegnes med en rundere form der kontakten treffer bedre når man plugger denne inn.

Men det har egentlig ikke så mye å si. Fordi denne kabelenden låses fast takket være noen hakk, så denne sitter som støpt når denne først er plugget inn i håndkontrollen. Så er det standard USB-inngang som finnes enten på en datamaskin eller en Xbox-konsoll.

Utviklerne har laget denne med tanke på Xbox One, men siden Microsoft er flerkompatible, kan denne også brukes til PC og antageligvis også Xbox Series S/X.

Det at tilkoblingen er kablet, innebærer at barna ikke behøver å bekymre seg for strømforbruk. Så her kan barn og unge tilbringe mange spilløkter uten å tom for strøm.

Ellers så sitter håndkontrollen godt i hånden. Den har en fin, smidig, men ru overflate. Topplokket minner om en hvilket som helst annen Xbox-håndkontroller. Det er også en tilkobling 3.5 mm for tilførsel av et headsett for eksempel.

Bak derimot, ser håndkontrollen annerledes ut. Og særlig merker man det med LT og RT-knappene. De har litt mindre spor enn på en standard Xbox-håndkontroller. Så når man skal gasse i et bilspill, så er det ikke like stor nyanse å gå på med tanke på mengde gass.

Utover det er dette en fin håndkontroller som virker stødig og med god kvalitet.

PowerA Fusion Pro byr på en fin håndkontroller i god kvalitet. To vibrasjonsmotorer, et flott etui og utskiftbare deler, gjør dette til et stilig produkt utenom det vanlige. For de som vil ha noe som skiller seg ut fra mengden, og et litt annet preg enn typiske «Xbox» – så kan dette være et fint alternativ.

At man må bruke ledning har både positive og sider og ulemper. Barna slipper å tenke på ladetid og ledningen er passe lang, men man må altså være i en viss nærhet.

Pris er en annen faktor. Og denne koster mer enn en standard, Xbox-kontroller, men prisen er også hakket under den mer spenstige Xbox Elite-håndkontrolleren. Her er en oversikt over butikker der man kan få kjøpt denne håndkontrolleren. I Norge selges denne blant annet på produktsiden til Microsoft.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke en håndkontroller naturligvis, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på denne type utstyr med mindre man passer godt på dem, og denne enheten er litt over midtsjiktet med tanke på pris.

Et positivt aspekt er at PowerA Fusion er kablet, slik at denne type utstyr blir enklere å holde orden på. Men med utskiftbare deler, kan det bli noe knot og joysticker som havner både her og der.

Les også:

Barnevaktens spillanmeldelser