Surefire Kingpin M2

Gaming-tastatur.

ANMELDELSE: Lekkert og solid gaming-tastatur for alle som digger RGB-lys. Har i tillegg en prislapp som rett og slett er rimelig.

Surefire Kingpin M2 er storebroren til den mer kompakte M1. Her får man et gaming-tastatur med fullverdige funksjoner også for lekse- og kontorarbeid. Kingpin M2 minner altså om et tradisjonelt tastatur, men med noen fordeler som er unike for gaming-interesserte.

Først og fremst mekaniske taster som har kjapp responstid og som «spretter opp» når man trykker på dem. Tøff RGB-belysninger er så klart også med, samt et tøft design som egner seg godt for gaming.

Surefire Kingpin M2

Kategori: Gaming-utstyr
Utvikler: Surefire

Kingpin M2 har en solid ramme i bunn av hardplast. Et neste praktisk tillegg er føtter som kan vippes opp for å sette tastaturet liggende i vinkel. I tillegg gummiknotter som hindrer at tastaturet beveger seg når det ligger på skrivebordet.

Konstruksjonen skal tåle 50 millioner tastetrykk. Front-panelet er også av metall, noe som gir et proffere uttrykk.

Ellers er det bare plug-and-play. Ved å koble enheten til en datamaskin via USB-kontakten, er man øyeblikkelig i gang. Det er riktignok mulig å laste ned programvare for å skreddersy lys og taster dersom man ønsker det.

Til å begynne med, må RGB-belysningen nevnes. For denne enheten skinner bokstavelig talt med 6 forskjellige lydmodus. En favoritt er lys som følger tastene man trykker på, regnbuemodus, eller en stråle som fordeler seg hver gang man trykker på en knapp.

Om ikke det er nok at tastene lyser i bakkant, er det også lysstriper på sidene av tastaturet.

Dette er en type spillutstyr som gir en aldri så liten diskofølelse på mørklagte rom. Alt i alt er det mye stil og effekt i bruk, og man kan enkel veksle mellom forskjellige lysmodus via funksjonsknappene på enheten.

Kingpin M2 fungerer godt der den skal. Til bruk i skyte- og strategispill er responsen nøyaktig og kjapp. Det går minimalt med tid fra det som skjer på tastaturet til det som skjer på skjermen. Noe som er viktig i konkurransebaserte nettspill hvor hvert sekund teller.

Med tanke på pris og kvalitet får man mye for hver eneste krone. Antageligvis vil Kingpin M2 kunne vare livet ut så lenge enheten ikke blir brukt som fluesmekker i huset. Vi har riktignok ikke grunnlag for å si det da testene våre er basert på kort bruk. Men enheten ser solid ut ved første øyekast.

Utover belysning er det lite annet som gjør enheten veldig bemerkelsesverdig. Så om man er ute etter et enkelt, praktisk og solid gaming-tastatur, er Kingpin M2 absolutt valget å gå for.

Egnethet

Surefire Kingpin M2 er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et skikkelig godt gaming-tilbehør.

Tastaturet er solid, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes potensielt rimeligere varianter for hobbyspillere, men Kingpin M2 er på ingen måte priset høyt med tanke på det man får. Og går man noe ned i pris, vil det neppe kunne konkurrere med kvaliteten på dette produktet.

Noen av de åpenbare fordelene med et tastatur i denne prisklassen, er kvalitet og responstid. Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus og et tastatur som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Tastaturet er enkelt å koble opp og drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på rundt 600 kr og stiller seg derfor i et lavere prissjikt for gamingtastatur. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare i årevis.

Reklamefilm: