Foto: Skjermdump Nrk skole

NRK Skole

NRK Skole byr på et attraktivt og brukervennlig lyd- og videobibliotek. På nettsidene finner du lærerike klipp, fordelt etter tema og mål i skolens læreplan.

NRK Skole er et arkiv med video- og lydklipp som tv-kanalen tidligere har sendt, eller selv produsert. Alt er tilgjengelig og åpent på nett som gratis og reklamefritt strømmealternativ for publikum. Reklameaspektet står altså i kontrast til for eksempel YouTube, som ellers også er en flott ressurs.

Biblioteket i NRK Skole består av dokumentarer, nyhetsinnslag og historiske klipp.

Her finner man for eksempel innslag fra Newton, den prisvinnende matteserien MK-X og Supernytt. Alt har blitt klippet og tilrettelagt etter relevante tema. Innholdet er også lagt opp mot kompetansemålene, som er det elevene skal lære i skolen, i forhold til læreplanen.

NRK Skole har eksistert lenge, og er en verdifull kunnskapsbase. Selv om det finnes alternativer, med YouTube og Google, så er det ikke alt innhold som legges inn der, særlig når det er knyttet opp kompliserte rettighetsopphav mot produksjonen.

Rett på læreplanen

I tillegg til den tilgjengelige søkemotoren er innholdet hos NRK Skole også fordelt på fag, trinn og kompetansemål. Man kan for eksempel velge «norsk», så «1.-2.trinn» og hovedområde «muntlig kommunikasjon». Da kommer relevante klipp opp fordelt etter kompetansemål i læreplanen.

Læreren har altså fått en ny og mer gjennomført kilde til å legge opp undervisningen på. Ikke minst, så er det nå enkelt å koble videoer som utgangspunkt rett inn på kompetansemålene.

Foreløpig tilbys innhold fordelt på fagene naturfag, samfunnsfag, KRLE/religion og etikk, norsk, matematikk, mat og helse, samfunnsøkonomi og geofag. Andre fag vil bli lagt til etter hvert. Og biblioteket øker stadig, da det legges til nytt innhold kontinuerlig.

Prøv selv: Gå til NRK Skole

Vis Ressurser