Meld deg på Safer Internet Day i Bergen eller Oslo

GRATIS SEMINAR: Hvordan kan internett bli et godt sted å være for barn og unge? Meld deg på "Safer Internet day» tirsdag 5. februar i Oslo eller torsdag 7. februar i Bergen. Temaer i Bergen: Aldersgrenser, mobbing og nakenbilder.

  • Oslo: Informasjon om seminaret i Oslo finner du på Medietilsynets nettsider her.
  • Bergen: Informasjon og påmelding – les mer nedenfor.

Begge seminarene blir streamet. Ulikt program i Bergen og Oslo.

Halvdagsseminaret i Bergen er åpent og gratis for alle som melder seg på. Arrangører er Barnevakten og Mobbeombudet i Hordaland.

«Safer Internet day» arrangeres i 120 land hvert eneste år, hensikten er å spre informasjon om hvordan gjøre nettet tryggere og bedre for barn og unge. I Norge er det flere arrangementer. I Bergen er Barnevakten og Mobbeombudet i Hordaland verter 7. februar .

Programmet er særlig relevant for foreldre og ansatte i skole og helsetjenestene, men passer også for politikere, næringslivet, forskere og andre.

Tema: «Hvordan kan internett bli et godt sted å være for barn og unge?»

Sted: Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5. – 7.

Tidspunkt: torsdag 7. februar kl. 08.30 – 11.30. Frokost er inkludert.

Meld deg på her! (kreves for å få frokost)

Program Bergen

Kl. 08.30 – 09.00

Dørene åpner og frokost serveres

Kl. 9.00 – 9.45

Hvordan oppnå inkluderende oppvekstvilkår uten mobbing, -også på nett?

Skolebyråden i Bergen, Roger Valhammer (Ap) innleder med utgangspunkt i planen Skyfritt som er Bergen kommunes nye handlingsplan mot mobbing. Mobbeombud Mari-Kristine Morberg og faglig leder i Barnevakten Kjellaug Tonheim Tønnesen kommenterer tiltakene som er presentert i planen.

Kl. 9.50 – 10.10

Hvordan bør vi forholde oss til aldersgrenser på apper, spill og i sosiale medier?
Direktør i Medietilsynet Mari Velsand presenterer oppdaterte fakta og gir råd om aldersgrenser.

Kl. 10.15 – 11.00

“Hvis du liker meg, må du dele et bilde”.
Presentasjon av Redd Barna sin nye rapport om ungdom, nakenbilder og delekultur av rådgiver Kaja Hegg. «Hva tenker vi om dette og hva kan vi gjøre?» Ungdom fra Røde Kors Ungdom Bergen kommenterer innholdet i rapporten.

Kl. 11.00 – 11.30

Dialog og oppsummering

Kl. 11.30

Slutt

Mer informasjon om Safer Internet Day

Safer Internet Day markeres i februar hvert år av Insafe, som ligger under EU-kommisjonens Safer Internet Program. I år arrangeres dagen for 16. gang, og over hele verden markeres dette på ulike måter.

Du kan følge Safer Internet Day på saferinternetday.org, med videoer, tweets og nedlastbare ressurser (på engelsk). Du kan også følge Safer Internet Day på Facebook.

Du finner mange tips og råd på Barnevaktens sider, start gjerne med denne oversikten over ressurser. Eller bruk søkefeltet og menyknappene.

Påmelding til halvdagsseminaret i Bergen 7. februar: Meld deg på her! (kreves for å få frokost)