En undervisningspakke om kunstig intelligens og kildebevissthet
Her får man undervisningsressurser som tilnærmer seg KI på ulike måter, og tilbyr konkrete verktøy å bruke i møte med temaet.
Her får man undervisningsressurser som tilnærmer seg KI på ulike måter, og tilbyr konkrete verktøy å bruke i møte med temaet.
Samtalekort og filmer til foreldremøtet. Kan også brukes i hjemmet for å skape diskusjon og refleksjon omkring barnas digitale liv, og i klasserommet.
Undervisningsopplegg for grunnskolen og videregående i kritisk mediebruk og kildebevissthet. Tenk er skolesidene til Faktisk.no. Her finnes også ressurser til foreldre.
Gratis dataspill for å lære mer om spredning av falske nyheter. Målgruppen er ungdom fra 14 år.
En undervisningsressurs om nettvett til deg som er lærer på 1. – 4. trinn.
Fakta, oppgaver og filmer som kan gi økt kunnskap, ansvarsfølelse og bevissthet omkring ubehagelige netthendelser som mobbing, hets, svindel og uønsket bildedeling.
Fakta, oppgaver og filmer som belyser viktigheten av å ha en sunn kritisk holdning til informasjonen man finner på nett.
I løpet av en vanlig dag på nett etterlater man seg mange digitale spor. Hva betyr dette, og hvordan forholder man seg til det?
Et praktisk undervisningsopplegg for elever i ungdomsskolen og på videregående for å øke kritisk medieforståelse om fenomenet deepfakes.
Tredje episode i Hallo!-serien tar for seg kildekritikk og falske nyheter, med tilhørende arbeidsoppgaver. Vi tester også Kahoot. Målgruppen er elever på 4.-7. trinn.
Hvordan skille fakta fra meninger? Hva kjennetegner såkalte falske nyheter? Hvorfor lager noen slike saker?