Prime Mover

Windows (Steam), anbefales fra syv år

Prime Mover

Utfordrende og unikt hjernetrimspill fra Norge med flott grafikk. Spillet anbefales fra syv år, men vanskelighetsgraden blir etter hvert så høy at det da kanskje passer aller best for litt eldre barn.

Prime Mover stiller med nydelig grafikk i pixel kunststil og vakker lyddesign. Musikken er ypperlig til å få hjernen til å jobbe mens du prøver å løse brettene foran deg. Kontrollene er intuitive og spillet gir deg en god gjennomgang av alle brikkene og hva de gjør. Slik er du godt utrustet til når du selv må jobbe med å løse brettene og komme deg videre til vanskeligere oppgaver.

Spillets hjernetrim er inspirert av informatikkfaget, og går enkelt ut på å koble sammen ulike sider av et kretskort. Den ene utgangen gir ut bestemte tall i en rekkefølge som skal kobles opp til en annen utgang eller flere for å løse oppgaven. Utfordringen ligger i å få de rette tallene på rett utgang. Det kan være at tallene du fører over er i feil rekkefølge, er for lave eller er for få. Her må man da ta i bruk alle de ulike verktøyene spillet har gitt deg for å best løse brette slik du selv ønsker. Hver bane gir deg så mye tid du vil og flere måter å løse oppgavene på. Så lenge du får flyttet over de rette tallene blir alt riktig.

Spillet starter lett og rolig. Flere av de første brettene er bare små introduksjoner til hvordan det spilles og hva de ulike brikkene man kan bruke er. Det introduseres stadig flere spennende brikker, og når alle er introdusert får man full tilgang til hele utvalget. Da kommer spillet også med en advarsel til deg og sier rett ut at fremover blir det utfordrende og der overdriver de ikke. De ordentlige oppgavene er en liga i seg selv og krever masse konsentrasjon og fokus for å løses.

Dette er et spil man virkelig kan sette seg inn i for å komme videre og se hvilke flere gøyale utfordringer man har i vente. Når man har klart en hel side av oppgaver får man små innblikk i en større historie som gir en ekstra motivasjon til å klare oppgavene. Her er det også gøy å gå sammen med venner og familie for å jobbe med løsningen eller utfordre hverandre i hvem som har den mest optimale løsningen og se på hvilke ulike måter dere løste gåtene.

Spillet gir de små grå virkelig noe å jobbe med og kan lære deg mye. Man blir nødt til ha å fokus og virkelig konsentrere seg for å finne en løsning. Det er god mental trening og lar hjernen jobbe med å se sammenhengen mellom ulike komponenter og utfordrer deg matematisk. Spillet kan også gi deg innsikt i at det er lett å låse deg fast i en bestemt løsning du har troen på. Hvis man ikke kommer videre er det ofte bedre å trekke seg tilbake, puste dypt og prøve noe nytt som fort kan vise seg å være en lettere løsning på problemet.

Prime Mover

Format: Windows
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: 4BitGames
Utgiver: 4BitGames

Egnethet

Prime Mover er et hjernetrimspill og har ingen dialog. Det er dermed ikke noe upassende innhold. Historiedelene er mystiske og viser karakterer som er spesielle, men er ikke urovekkende.

Merk at spillet ikke har fått en PEGI-merking, og har dermed ingen aldersanbefaling. Barnevakten mener spillet passer greit fra syvårsalderen, men det går mer på vanskelighetsgrad enn innhold. Ut fra innhold er dette et spill som kan spilles av alle.

Prime Mover er bare tilgjengelig på Steam-plattformen.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Spillet blir litt for vanskelig for denne aldersgruppen.

7-12 år: Spillet kan være utfordrende for denne aldersgruppen. De innledende brettene har en grei vanskelighetsgrad, men etter hvert kan nok noen sette seg fast. For barn som liker spillet er dette noe som virkelig tester dine egenskaper og lærer deg å se flere løsninger på et problem.

12+: Spillet passer godt for ungdom og voksne. Hvis hodet og tenkeboksen er på rett sted kan man finne løsningen raskt, men det er også fort gjort å låse seg fast og slite med å se løsningen. Man kan velge mellom flere oppgaver på hver side gjennom spillet og det er ikke nødvendig å ha klart alle for å komme videre. Man kan ta de man får til og gå videre og heller komme tilbake igjen etter at man har fått tenkt mer eller klarnet hodet for nye ideer.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser