Ny lov i Kina: Barn kan game maks tre timer i uken

Tidligere fikk barn lov til å game online 1,5 timer hver dag i Kina. Nå strammer myndighetene enda mer inn.

Nå kan kinesiske barn spille dataspill på nettet kun tre timer i uken, melder nettstedene Bloomberg, Guardian og CNBC. Formålet er å redusere spillavhengighet.

Barn under 18 år får lov til å spille nettspill i én time på fredager, i helgene og i feriedager. Begrensningene gjelder ikke bare antall timer, men også når på døgnet man kan spille. Barna kan kun spille mellom klokken 20 og 21 disse tre dagene. Muligens betyr dette at barn kan spille så mye de vil med spill som ikke kobler seg opp på nettet.

Spillkonsoller var forbudt i 14 år i Kina frem til 2014.

Grensen for nettspill reguleres ved at spillselskapene pålegges å redusere sine tjenester til barn. Spillselskapene må følge med på klokken og stenge spillene, de må også sørge for at de har fått barnas ekte navn i spillkontoene. Det er ikke lov for spillselskapene å tilby anonym gjestekonto slik at man kan teste ut et spill før man etablerer egen konto, barnets navn skal hankes inn selv når et spill kun testes.

Pressen er ikke fri i Kina, det offisielle nyhetsbyrået skriver om gamingreglene på en nettside som nettleseren vår sier at ikke er trygg (den mangler https). Men vi brukte likevel Google til å oversette for oss. Det står på nettsiden at det er bred bekymring for nettspill i samfunnet og at flertallet av foreldrene har engasjert seg og at mange foreldre sier at barna har sluttet å gjøre lekser. Spillingen har gått utover barnas fysiske og psykiske helse. Foreldrene har sagt at den forrige regelen med maks 1,5 timer per dag, har vært for slapp. De nye retningslinjene er i samsvar med presidentens tanker om kinesisk karakter for en ny sosialistisk æra. De nye reglene er en respons etter å ha lyttet til folkets stemme, står det på de offisielle nettsidene.

I sommer startet spillgiganten Tencent med ansiktsgjenkjenning for å hindre at kinesiske barn spiller etter kl 22, rapporterer BBC.

(Foto: Shutterstock / Blablo101)

Les også:

Spilluka – der voksne og barn spiller sammen

Barnevaktens anmeldelser av spill

Bør barn unngå apper fra autoritære land?

Startside om apper og nettvett