– Din gave skjermer barn fra vold og sex på nett

I januar kontaktet Barnevakten PEGI etter å ha fått bekymringsmeldinger fra foreldre om Fortnite-spill med voldelig innhold og lav aldersmerking. Vi utfordret også Snapchat etter at de lanserte en oppdatering som skulle tilby tenåringer «en mer alderstilpasset opplevelse», mens stories-delen av appen til en 13-årig bruker likevel ble fylt av seksualisert innhold. Innsamlede midler er viktig for at vi kan gjøre dette arbeidet. Hjelp oss med å øke vår innsats! 

Din gave går til:
Med din støtte er det mulig for Barnevakten å bruke dedikerte ressurser på å ansvarliggjøre store, kommersielle og internasjonale tech-aktører. 

Din gave gjør en forskjell!

Barnevakten kjørte noen enkle tester for å undersøke hva barn og unge blir eksponert for.

På Snapchat lagde vi en fiktiv bruker på 13 år, og satte opp foreldreinnstillinger og filter for å begrense sensitivt innhold. Etter kort tid fikk vi opp diverse videoer, blant annet:

  • Hvordan kvinner kan oppnå en slags orgasme på trening.
  • Hvordan man kan bli kvitt mannepupper.
  • Det å date yngre kontra eldre menn.
  • Spørsmål til en person om trekantsex.
  • Og så videre…

Les vår artikkel her

I Fortnite fant vi flere eksempler på spill som hadde aldersmerking 7 år, selv om spillene inneholdt våpenbruk mot andre spillere, tilsvarende andre spill med 12-årsgrense.

Les mer her

Når vi står sammen og sier fra, skaper det endring!

På Barnevaktens oppfordring lovet Snapchat å ta de «nødvendige grep», mens PEGI endret aldersgrensen på flere spill i Fortnite-universet. I mars skal Barnevakten ha et møte med Snapchat, for å følge opp at løftet blir holdt.

Men dette er bare to eksempler i et hav av apper, spill og tech-giganter. Din hjelp er helt nødvendig for at Barnevakten skal kunne fortsette å arbeide for at barn ikke skal utsettes for belastende medieinnhold og mediebruk som kan skape utrygghet, frykt og negative følelser, og for å styrke arbeidet vårt med å gi råd om de appene og spillene som barn og unge bruker.

Tusen takk for din gave til å skjerme barn og unge fra vold og sex. Dette er så viktig for Barnevaktens arbeid for at barn og unge kan ha en trygg mediehverdag!

Gi direkte med Vipps, eller klikk på knappen under for å gi med Vipps, kort eller opprette avtalegiro i vårt gaveskjema.

Barnevakten 104805

Gi en gave

(Bilder brukes under lisens fra Shutterstock.com)