Ultimate Ears: Everboom

Trådløs og portabel høyttaler.

ANMELDELSE: Lillebroren til Logitechs Epicboom er mindre, mer portabel og god på lyd. Dette er derfor et flott lyd- og musikktilbehør for barn og unge som er på farten.

Logitech-eide Ultimate Ears er gode på lyd. Og de spisser seg særlig mot lydprodukter som er ment å kunne brukes på farten. Det var bare i fjor høst at Epicboom kom på plass. Dette var en hybrid av store og små høyttalere. Nok til å gi skikkelig trøkk, men liten nok til å være portabel.

Everboom er omtrent halvparten så stor. Allikevel et passe mengde mer i masse enn Wonderboom 3. Det betyr uansett at Everboom er en lek å plassere i en sekk eller veske. Samtidig med nok kraft til å gi en passelig gruppe med folk musikkglede.

Ultimate Ears: Everboom

Format: Trådløs høyttaler
Utvikler: Ultimate Ears / Logitech

Everboom er altså en trådløs høyttaler som fungerer i takt med mobiltelefoner, nettbrett, datamaskiner og annet som har bluetooth-tilkobling. Det er batteri som gjelder her og man får opptil 20 timer med bruk per fullading.

Ellers så er denne dingsen laget og bygget for utebruk.

Blant annet tåler Everboom støv, regn og nedsenking i vann. Fall fra 1,5 meter skal også være innenfor tålegrensen. Uten at det kan anbefales å bruke denne som basketball av den grunn. Men det er likevel ingen tvil om at Everboom er bygget for reise, fart og utebruk.

Som de andre høyttalerne til utvikleren er det 360-graders lyd som gjelder. Det betyr at man kan plassere Everboom omtrent hvor som helst i et rom eller en hage og man får opplevelsen av at lyden er rettet mot en.

Plassering er derfor null problem, og om man har flere Ultimate Ears-produkter og modeller som er kompatible, så kan disse sammenkobles for å gi lyd sammen.

Ellers er det opptil 55 meters avstand mellom sender og mottaker, og det finnes en egen knapp for å skru på utendørsmodus. Dette justerer lydbildet for å fjerne unødvendige frekvenser og heller mer vekt på de momentene som trengs for mer lyd ute.

Everboom kan i tillegg til å bli styrt via mobiltelefonens musikkstyring og utviklerens egen app, by på fysiske knapper. Det er en egen tast for å skru av og på enheten, og så har man pauseknapp og en tast for å aktivere utendørsmoduset.

Man finner også de ikoniske pluss og minus-knappene for å justere på volum.

Utover det ordnes mye i app der man kan oppdatere programvaren, veksle mellom forskjellige equalizer-innstillinger og så videre. Alt i alt så er det flere muligheter for å skreddersy lydbilde etter eget ønske.

I bruk er Everboom et lekent og modernistisk produkt. Denne dingsen veier ikke mer enn en melpose og er heller ikke større i omfang. Den ovale passformen gjør også at enheten passer de fleste steder. For eksempel i en sekk eller veske.

Det følger med en krok slik at høyttaleren også kan henges opp på ulike knagger eller hva det måtte være.

Dermed kan man nyte musikk fra både knagger, kroker og bord. Og ellers ser Everboom-en flott ut med tanke på design og mulige fargevalg. Denne må ikke skjules eller legges i en skuff. Tvert imot kan enheten fint pryde et nattbord en hylle eller hva det måtte være.

Men lydopplevelse er så klart viktigst. Og tro til andre produktlinjer fra Ultimate Ears er ikke Everboom noen skuffelse. Størrelsen er jo mange hakk mindre enn Epicboom, men det er allikevel en hel del kraft under panseret til tross for det.

Så klart er det jo noe som er skrelt ned med tanke på størrelsen, men det er allikevel mye musikk å få per kvadratcentimeter her.

En liten oppstart med låta Fever to the Form av Nick Mulvey viser hvordan Everboom håndterer rolige partier, vokaler og så en oppbygning med bassdrønning. Dette er null problem og selv om man ikke får samme guffe som med Epicboom – så er det stort trøkk her og klar lyd hele veien.

Everboom klarer fint å fylle en stue eller et litt større rom med lyd og musikk.

Veien går så over til Alan Walkers Time (Hans Zimmer og Alan Walker). Her er det strengeinstrumenter, bass, trommelinjer og mer krevende «støy». Heller ikke dette er noe problem for Everboom.

Selv der man skulle forventer uklarheter, vrengning eller uro – så håndterer Everboom-en også de mer krevende partiene.

Det er lett å se for seg at denne maskinen fyller de fleste behov for å lytte til musikk på barne-rommet eller i stua. Joda, det er mye mer slagkraft i Epicboomen. Men for de med mer beskjedne behov er også dette er verdig alternativ.

Særlig med tanke på høyttalerens passelige vekt og størrelse. Her får man et midtsjikte med tanke på størrelse, kraft og portabilitet.

Everboom er et flott lyd- og musikktilbehør. Den kan kanskje best forklares som et litt større alternativ enn Megaboom 3. Her får man fantastisk lyd, kraft og batteritid til å holde liv i festligheter og musikkøkter enten man er alene eller med venner og familie.

Så klart får man ikke helt den samme guffen som med Epicboom. Men den skimter også med litt mindre portabilitet. Everboom er rett og slett enklere og bedre på vekt når man skal ut på farten.

Alle foto: Barnevakten / Ultimate Ears / Logitech

Egnethet

Everboom er enkel å koble opp til mobil, nettbrett og andre dingser som har bluetooth-tilkobling. Bare trykk på den dedikerte knappen for å koble til bluetooth på høyttaleren, og så «koble til» i innstillingene på mobil eller nettbrett. Dette er en prosess de fleste unge med noe greie på menystyring vil kunne mestre på egenhånd, eller med litt hjelp fra voksne.

Høyttaleren er enkel i bruk og er motstandsdyktig mot vær og vind. Enheten har en IP-67-rangering, tåler støv, sand, vann og fall fra opptil 1,5 meter.

Everboom er derfor beregnet for barn og unges bruk. Men ettersom prisen er satt høy, er innkjøpet på et nivå der man ønsker at barna er modne nok til å ta vare på denne type utstyr. Det finnes også rimeligere alternativer for å lytte til musikk ute. For eksempel Ultimate Ears: Wonderboom 3

Kanskje vil mindre høyttalere holde til de aller fleste barn og unges bruk.

Ta vare på hørselen:

Snakk også med barna om det å ikke eksponere seg selv for høyt volum over lengre tid, noe som kan gå utover hørselen:

  • Demp lyden
  • Ta lydpauser jevnlig
  • Bruk innstillinger på mobilen for å begrense høyt volum

Les flere råd fra Hørselshemmedes Landsforbund

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser