Little Police

iOS/Android, anbefales fra seks år

Påta deg drømmerollen som politi og gjør «ekte» politiarbeid for å få byen fri for kriminalitet. Appen anbefales fra seks år.

Politi, brann og helsepersonell skårer høyt som drømmejobber hos de minste, i hvert fall en del hakk høyere enn skatterevisor og riksantikvar. Og da er det helt suverent at utvikleren Filimundus AB har laget denne appen med barn som målgruppe, der man faktisk får utforske det å være politi, og jobbe for å hjelpe mennesker som er blitt utsatt for kriminalitet.

Aller først lager man sin egen avatar helt fra bunnen av. Skal det være en politimann eller dame? Hvorfor ikke legge på en bart i sann Poirot-stil, eller kanskje solbriller og hatt for å få en litt tøffere politikvinne? Noen av klærne er låst og kommer som belønninger etter hvert som man løser saker i spillet.

Så havner man på kontoret, der man får den aller første saken og vitnebeskrivelsen. En tyv har vært på ferde og stjålet en kjærkommen pokal. Et interaktivt og levende bykart lar deg velge reisemål, og på få strakser er du på åstedet og gransker etter spor.

Her er det let-og-finn-aktiviteter, der man må utforske omgivelsene og se under og bak gjenstander for å finne spor som kan lede til den mistenkte. Deretter må man bruke ledetrådene til å finne ut hvem skurken er.

Mulig mistenkte står alle oppstilt på rekke og rad, så her gjelder det å bruke eliminasjonsmetoden. Heldigvis er ikke prosessen så vanskelig for barn, i og med at sporene «lyser» opp mulige mistenkte. Men utover i spillet økes vanskelighetsgraden med flere spor og kombinasjoner.

Når den skyldige er plukket ut, må man granske skjulestedet på jakt etter bevismateriale. Potensielt ender hele seansen opp i en biljakt der man må unngå hindringer og forsøke å ta igjen den mistenkte.

Dette er altså en givende og spennende app der man får utforske rollen som politi. Med vakre farger og figurer, er spillet engasjerende for barn. Det samme kan sies om musikken, og i og med at appen ikke har språk, kun symboler og bilder, kan også små barn bruke appen.

Med over førti hjem, et levende bylandskap og en politistasjon å utforske, er det flere og interessante omgivelser å se i appen. Så her er det mye meningsfull lek og læring for barn.

Little Police

Format: iOS/Android
Kategori: Spill
Utvikler: Filimundus AB

Egnethet

Little Police har fått aldersanbefaling tre år i Play Store (Android), og fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen inneholder ingen former for reklame og kjøp-i-app, men lenker til apper fra samme utvikler. Denne lenken er beskyttet med en enkel barnelås.

Her kan barn leke og utforske rollen som politi. Appen fremstiller verdien av å hjelpe andre med å bekjempe kriminalitet, og spillet lar også barn få jobbe med observasjonsevnen, samt det å finne sammenheng mellom ledetråder og mistenkte.

Med enkel navigasjon og språknøytrale instruksjoner vil også små barn kunne få utbytte av denne appen. Tyvene og sakene i spillet er også fremstilt på en måte som er trygt og greit for barn.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser