A Good Snowman Is Hard To Build

iOS/Android/Windows, anbefales fra seks år

Dersom det ikke er snø ute, så kan man i det minste lage snømenn inne i en god og varm sofakrok. Dette skjønne spillet byr på logiske hindringer og anbefales fra seks år.

Det er nesten innebygget i oss fra naturens side, en drivkraft til å snekre ihop snømenn så snart vinteren kommer og snøen faller. Og prosessen er jo enkel, å rulle baller i ulik størrelse, for så å sette dem oppå hverandre. Derfor burde et spill basert på denne logikken være like rett frem?

I dette kritikerroste spillet kompliseres det nok noe mer. Man kontrollerer en nokså søt skapning som må lage den ene snømannen etter den andre for å avansere videre i spillet. Og dette gjør man ved å lage snøballer etter økende størrelse, for så å plassere dem oppå hverandre.

Men, og det er et stort men her, hvis man for eksempel ruller kulene til én side av rommet, så er det nesten umulig å flytte dem ut igjen. Så man må derfor hele tiden være oppmerksom på hvor man flytter snøballene på spillbrettet.

Spillfiguren kan kun flytte snøballene forover, noe som gir enda en betingelse i de logiske hindringene som skal løses. Et annet moment er at hver gang man ruller en snøball over snø, vil den jo av naturlige årsaker, øke i størrelse. Og dette får man ikke gjort om på igjen, så hvis du har laget to like store snøballer, så får du aldri snømannen komplett.

Dersom en snøball er fanget inne i et område dekket av snø, må man tenke lurt for å frigjøre den uten at den ender opp låst til en kant av rommet, og uten at den øker i størrelse, dersom det ikke er meningen.

På denne måten løser man logiske hindringer som øker i vanskelighetsgrad. Et slikt intuitiv og innbydende opplegg blir raskt utfordrende og givende hjernetrim.

Grafikken er også vakker med få og enkle modeller, men allikevel med pene konturer og farger. Musikken er stemningsfull, og bidrar til at helheten blir nokså skjønn og sjarmerende.

Spillet gir også en ro, i og med at hvis man gjør feil, så kan man trykke på en knapp for å starte på ny igjen. Spillet gir ingen tilbakemeldinger om feil, men løser opp neste nivå når man får fremgang.

A Good Snowman Is Hard To Build

Format: iOS/Android/Windows
Kategori: Spill
Utvikler: Draknek

Egnethet

A Good Snowman Is Hard To Build  har fått PEGI-merkingen tre år i Play Store (Android) og fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Vi velger allikevel å anbefale appen fra seks år på grunn av vanskelighetsgrad. De aller yngste vil nok mestre de første nivåene i spillet uten store anstrengelser, men etter hvert øker vanskelighetsgraden betraktelig. Men her er det jo bare å prøve seg frem for å se om barna liker utfordringene eller ei.

Appen inneholder ingen reklame eller muligheter for kjøp i app. Og det er få forstyrrende menyer og knapper å forholde seg til.

Spillet har også enkle og oversiktlige menyer å forholde seg til, med ryddige menyer og få knapper. Dette gjør at appen er mer brukervennlig for barn.

Her kan barn jobbe med problemløsing, få mestring når de klarer logiske hindringer, og samtidig oppleve vakker spillgrafikk og musikk.

Spillet inneholder «kun» 30 nivåer og så et ekstra utfordrende modus, men etter hvert som vanskelighetsgraden økes på tvers av de 30 nivåene, vil man oppdage at det kan ta lengre og lengre tid for å løse logiske hindringer i spillet.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser