Bring you home

iOS, anbefales fra ni år.

I dette spillet skal man redde et kjæledyr som er blitt kidnappet fra sin rettmessige eier. Spillet byr på logiske hindringer, men også milde former for vold. Anbefales fra ni år.

Det hele starter så smått og søtt når man møter Polo, et koselig romvesen og kjæledyret hans. En natt dukker to lumske tyver opp og kidnapper den lille vennen, og Polo må ut på et eventyr på tvers av all slags verdener og klimaer for å få kjæledyret tilbake igjen.

Spillet byr på logiske hindringer som skal løses. Hver enkelt verden har en portal på hver side, både inngang og utgang til det neste stedet man skal til. Ferden mellom de to består av ulike farer og hindringer som skal løses. Det kan være monstre, lavastup, snøballer og mer.

Skjermbildet er delt inn i flere ruter som hver representerer en fare, eller en hindring. Ved å sveipe opp og ned kan man bytte ut disse gjenstandene med noe annet. Allikevel, er det ikke nødvendigvis slik at det som erstattes er bedre på så måte.

Poenget er at man skal finne hindringer og farer som på ulike måter demper hverandre ned og lager en sti videre i spillet.

Man har uendelig med forsøk for å komme fra den ene portalen til den neste. Når man trykker på «avspillingsknappen», ser man hendelsesforløpet som en slags domino-effekt. Hvis ikke Polo klarer å komme seg i mål, spoles hele hendelsesforløpet tilbake, og man kan forsøke på nytt.

På den måten må man finne årsakssammenhenger, og se hvordan en gjenstand påvirker den neste. Løsningene er ikke alltid like synlige ved første øyekast, noe som gjør at man stadig må prøve og feile helt til man finner en løsning som fungerer.

Spillet har allikevel et rolig tempo og en tilgivende stil. Man får så mange forsøk som man vil, helt til man endelig når sluttstreken.

Handlingen er også vakker og heltemotet til Polo er flott å se på. Han er villig til å ofre alt for å få den lille vennen sin tilbake. Alt dette skjer i et spill som byr på vakre verdener og tegneseriegrafikk. Her er det detaljerte bilder med fantasinatur, og variasjon fra det ene stedet til det neste.

Spillet har også en økende vanskelighetgsrad slik at man stadig får nye utfordringer, samt andre mekanikker for å løse hindringene på.

Bring you home

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Alike Studio S.L.

Egnethet

Bring you Home har fått aldersanbefaling fra ni år i App Store (iOS).

Spillet har milde former for vold der spillfiguren «dør» på ulike vis. Man ser ikke at han blir skadet eller forsvinner, men det er antydet implisitt.

Tiden spoles så tilbake og man kan forsøke på nytt igjen.

Det er ikke noe blod i spillet, men møter med monstre, zombier og romvesener som er gjengitt i en tegneseriestil.

Spillet har enkle menyer og en intuitiv fremgangsmåte, slik at de aller fleste i anbefalt aldersgruppe vil kunne mestre spillet.

Her kan barn bruke ferdigheter for å finne årsakssammenhenger og løse logiske hindringer. Til samme tid, kan man også nyte fin spillmusikk, og god spillgrafikk.

Det er ingen former for kjøp i app eller reklame i spillet.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser