Comic Life 3

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Lag tegneserier på nettbrett og mobil med denne kreative appen. Dette uten å være hverken ekspert på å tegne eller å skrive lange fortellinger. Barnevakten anbefaler appen fra ni år.

Tegneserie er en fin sjanger som kombinerer bilde med tekst. En av de største fordelene er nettopp det at man slipper å lage lange avhandlinger for å formidle en historie. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og med denne appen er den kreative prosessen bare noen tastetrykk unna.

Ved å benytte seg av kameraet på en mobiltelefon eller et nettbrett, behøver man heller ikke å være en profesjonell illustratør. Comic Life 3 importerer bilder fra kameraet også kan man legge på effekter som gjør at de ser «tegneserieaktige» ut.

Eventuelt kan man finne bilder på nett og legge disse inn i appen.

Comic Life 3

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Kreativitet/tegneserie
Utvikler: plasq LLC

Når man starter et prosjekt for første gang, kan man velge en mal eller et blankt lerret. Det er over femti maler å velge fra innen kategorier som utdanning, instruksjonshefter, klassiske tegnestriper, og mer.

Her kan man lage en fire-stegs-instruksjonsliste, skrive inn i en grunnmur for en avis, velge mer tradisjonelle tegneseriestriper eller lage alt fra bunnen av.

Når en mal er valgt er det enkelt å trykke på ikoner for å legge inn bilder som tilpasses og justeres til siden automatisk. Ved å dobbeltrykke på tekst kan man skrive inn det man måtte ønske, og dette blir også justert (så lenge man ikke skriver for lange avsnitt og setninger).

Det anbefales imidlertid at man har korrekturverktøy påslått inne i operativsystemet slik at man får rettehjelp når man skriver.

Et nettbrett er det beste redskapet til å jobbe med tegneseriene fordi en mobilskjerm kan bli litt liten. Dessuten er det noen flere verktøy på nettbrett enn på mobil, som å kunne endre på font, skriftstørrelse- og farge. Og ikke minst den uunnværlige knappen «angre» når man ønsker å gjøre om på noe.

Bilder kan enkelt roteres, forminskes og forstørres ved å trykke og dra på verktøylinjene som er rundt bildene. Ellers er det en del verktøy bakt inn for å endre på utseendet som for eksempel ulike filtre, lysstyrke, størrelse, utsnitt, og mer.

Det er altså mer enn nok av kraftige verktøy for å tilpasse tekst og bilder slik man selv ønsker.

I tillegg er det en god dose med snakke- og tenkebobler og tekstbokser som kan legges oppå bildene. Disse kan justeres i størrelse og valg av plassering, og det er enkle dra-og-slipp-bevegelser som gjør at man kan legge disse der man ønsker.

Man kan også legge inn et fåtall symboler og piler. Men her er det dessverre ikke store utvalget å benytte seg av.

Med et nettbrett er Comic Life 3 som å jobbe på et lerret. Alt er oversiktlig og intuitivt, og appen hjelper til med mye underveis dersom man jobber innenfor en valgt mal. Hver mal er dessuten bygget ut med flere sider.

Så hvis man velger en avis, får man forside, men også ulike alternativer for hvordan de neste sidene kan se ut. Så her kan man lag en fullverdig avis eller tegneserie med et hjelperedskap som støtter i flere ledd.

Til slutt kan man dele verket som PDF eller bildefil, eventuelt sende rett til en skrivemaskin ved hjelp av trådløs tilkobling. Og det er mulig å ha flere prosjekter lagret slik at barna kan jobbe med tegneseriene sine over tid.

Egnethet

Comic Life 3 har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android).

Appen inneholder ingen kjøp-i-app eller reklame fra tredjepartsannonsører.

Når det gjelder brukervennlighet har appen middels vanskelighetsgrad. Det kan være litt knotete å lære seg navigering og styring ved første besøk, men over tid og med prøving og feiling, lærer man hvordan appen fungerer.

Vi velger derfor å anbefale appen fra ni år.

Et enklere og mer brukervennlig alternativ for yngre barn kan for eksempel være Book Creator.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten