Conduct AR!

iOS, anbefales fra ni år

Løs hindringer i et virtuelt togsett som dukker opp på stuebordet ditt. Anbefales fra ni år.

Apples operativsystem iOS 11 er i vinden. Og med det, et nytt fokus på spill som bygger på AR-teknologi. Kort forklart, så handler AR (augmentet reality) om at spill og virkelighet blandes sammen. Her benyttes enhetens kamera for å gjenspeile det kameraet peker på med dataanimasjon på mobilskjermen. Og effekten blir veldig stilig.

I Conduct AR! skal man løse ulike hindringer på et togsett. Tog skal slippe av passasjerer på riktig stasjon, og du må veilede dem dit. Flere tog kan kollidere, både med hverandre og kryssende trafikk. Som tilsynsfører må du ha blikket på potensielle farer, og flere bevegelige deler.

Når man starter appen, søker den etter passende plassering for å legge ut den virtuelle togbanen. Her gjelder det å finne godt lys, og en flate som egner seg. Det kan være stuebordet, eller et gulv. Poenget er at du skal kunne bevege deg rundt med mobilen i hånda for å få med deg ulike perspektiver.

Jo nærmere man beveger mobilen, jo mer blir bildet forstørret. På den måten kan man utforske bildet ned til de minste detaljer. Det er rett og slett en stilig effekt, og det er en interessant opplevelse å se hvordan tog og landskap brer seg ut i ditt eget hjem. Togskinnene går både over og under hverandre, så man må bevege kameraet i alle retninger for å få med seg hele løpet.

Grafikken er pen, her er det western-scenarioet med fine damplokomotiv. Naturen er også på plass med raviner, trær, bebyggelser og togstasjoner. Sesongen endrer seg også fra sommer til vinter med snøkledde omgivelser. Lyden er også fin, med western-inspirert musikk og lyder som passer godt med togsett.

I starten får man en myk introduksjon. Hjelp toget med å komme seg trygt fra start til slutt. Som spiller må man hele tiden bevege seg i takt med lokomotivet, og rommet ditt blir virkelig en virtuell lekeplass.

Etter hvert får man flere tog å holde styr på, og fargekoder sier noe om hvilke stasjoner de skal slippe av passasjerene sine på. Dette blir mer og mer utfordrende og gøy etter hvert. Spillet går på tid og gir deg en potensiell poengsum til slutt.

Conduct AR!

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Northplay ApS

Egnethet

Conduct AR har fått merkingen 9+ år i App Store (iOS) på grunn av sjeldne innslag av tegneserievold. Dette inntrer når lokomotivene krasjer med hverandre eller omgivelsene sine.

Spillet oppleves som intuitivt og relativt enkelt å mestre. Det er få menyer å forholde seg til, og man kan pause spillet ved behov.

Det er ingen former for reklame eller annonser for tredjepart i spillet, med mindre man går inn i spillets innstillinger.

Spillet byr også på logiske hindringer som utfordrer reaksjon og evne til å holde overblikk, samt «multitasking». I tillegg oppfordrer spillet til aktivitet og utforsking.

Vær obs på at spillet kun fungerer med kompatible enheter, se om din enhet egner seg eller ei i nedlastingsinformasjonen.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser