Construction Simulator 3

iOS (Apple)/Android (Google). Dette spillet anbefales fra tolv år.

Start ditt eget byggefirma. Kjør så over femti kjøretøy og bygg alt fra veier til hus mens du lever deg inn i simulatorsjangeren. Dette spillet anbefales fra tolv år.

I Construction Simulator 3 skal du drifte ditt eget byggefirma og håndtere aspekter som kontrakter, økonomi og en garasje med ulike kjøretøy.

Først velger man avatar på spillfiguren og da kan man velge både kvinner og menn. Så må man navngi firmaet sitt. Deretter kastes man rett ut i det med noen opplæringssekvenser og så er man i gang med å styre noen av de tøffeste og kraftigste kjøretøyene som finnes.

Spillet foregår i en tysk by bebodd av hus, fotgjengere, trafikk og natur. Her skal man påta seg oppdrag som å bygge terrasser og hus, reparere veier og transportere gods. Til hjelp har man lastebiler, traktorer, bulldosere, gravemaskiner, heisekraner, sementbiler og mer. Enten man liker Caterpillar, Bobcat, CAT eller andre merker, så er det flere lisensierte kjøretøy å velge fra her.

Maskineriet er dessuten kontrollerbart fra topp til tå. Med lastebilen for eksempel kan man justere lys og ta hånd om heisekranen for å flytte last på og av. Prosessen gjøres steg for steg og på et detaljert nivå. Så her er det mange kule funksjoner å se i bruk på alle kjøretøyene.

Man kan også se hvert enkelt kjøretøy med et perspektiv sett fra innsiden. Eller så er det mulig å fritt bevege kameraet omkring kjøretøyet, noe som gir god oversikt som er nødvendig enten man er ute på veien eller når man jobber og trenger å se alle vinkler.

Omgivelsene er spredd på et kart som er 10km². Her er det industriområder og bebyggelser. Det finnes også en egen innstilling som styrer trafikkreglene. Så her kan man få bot for å kjøre på rødt lys, eller så kan man til og med bli knipset av en fotoboks dersom man ikke overholder fartsgrensen.

Spillet har også en døgnsyklus slik at man får sett omgivelsene både på dag- og nattestid.

Construction Simulator 3

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Sjanger: Simulator
Utvikler: astragon Entertainment GmbH

I dette spillet skal man også drifte og administrere eget firma. Det innebærer å se an økonomien når man kjøper inn eller leier kjøretøy og forskjellig typer materiale. I tillegg så må man velge og vrake mellom oppdrag og kontrakter. Jo flere penger som kommer inn, jo bedre rustet er man til å betale regningene.

Spillet har også en progresjon og etter hvert som man får mer erfaring og går opp i nivå, blir nye områder tilgjengelige i spillet og med det nye oppdrag og gjøremål. Man kan også navigere på et kart og få et oversiktsbilde slik at man finner frem til forhandlere og nye jobber.

Alt i alt er Construction Simulator 3 et solid og gjennomført spill i simulatorsjangeren. Det er pakket inn mye innhold her og avanserte funksjoner i et så «lite» mobilspill. Så her kan man virkelig gå dypere inn i byggebransjen og ta hånd om alt fra den praktiske byggingen til håndteringen av kontrakter og økonomi på kontoret.

Spillet byr også på flott grafikk der kjøretøyene ser stilige ut, men likeså omgivelsene. Her er det flotte farger, varierte miljø og europeiske veier og trafikkskilt som også vi vil kjenne oss igjen i.

Egnethet

Construction Simulator 3 har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Play Store (Android).

Det er ingenting rent visuelt eller innholdsmessig som gjør at spillet ikke passer fra denne alderen. Men på grunn av vanskelighetsgrad, anbefaler vi spillet fra tolv år.

For små barn kan det være knotete og komplisert å styre maskinene i spillet. Spillet egner seg derfor bedre for litt større barn. I tillegg er det mye å sette seg inn i når det gjelder den administrative delen av spillet, som økonomihåndtering, kontrakter osv.

Ellers gir spillet en opplæring steg for steg slik at man lærer gangen i spillet. Det er også mulig å justere vanskelighetsgraden noe, blant annet på håndtering av maskinene og om det skal være konsekvenser for brudd på kjøring i trafikk og lignende.

Det er ingen reklame i spillet. Men merk at det er muligheter å betale med ekte penger for å øke budsjettet sitt i spillet.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser