Digitalwerkstatt Art Studio

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

La barna få bruke fantasien sin ved å lage kreative tegninger basert på enkle figurer og symboler. Barnevakten anbefaler appen fra fem år.

Digitalwerkstatt Art Studio skiller seg fra andre tegneprogrammer.

I stedet for å tegne med pensler og blyanter, baserer programmet seg heller på bruk av figurer og symboler. Det kan være trekanter, kvadrat og sirkler. Noe som i seg selv gir et potensial for mangfoldige muligheter.

I tillegg har man halvsirkler, hjerter, mangekanter, bokstaver (mangler æ, ø og å) og tall som kan brukes for å pryde tegningen.

Digitalwerkstatt Art Studio

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Kunst og design
Utvikler: HABA Digital

Et tynt rektangel med en trekant på toppen kan bli et tre, en grå halvsirkel et fjell, to sirkler og en femkant kan bli en racerbil og en kombinasjon av sirkler kan bli et ansikt. Her er det mange muligheter, og barna kan slippe fantasien løs!

På den ene siden er det noen begrensninger, i og med at barna ikke kan tegne for frihånd. Men dette kan også være frigjørende, i og med alt i appen må basere seg på ferdige figurer og symboler. Barna er ikke like avhengig av finmotorikk og nøyaktighet når de slipper å tegne for frihånd.

Ellers så er det mange muligheter innenfor de rammene som er.

Figurene og symbolene dras ut fra en verktøylinje og slippes ut på et lerret. Disse kan roteres, forstørres og forminskes, og forlenges i ulike retninger – alt dette med knipe-og-dra-bevelser på skjermen.

Det er en intuitiv og taktil måte som passer perfekt for barn.

Nederst på skjermen har man et fargepalett. Her kan barna enkelt justere fargen på bakgrunnen, rammen rundt figurene eller fylle figuren innvendig med ønsket farge. Øverst på skjermen er det også en litt mer «avansert» verktøylinje.

Her finner man mange funksjoner som er typisk for tegneprogram, som en egen angreknapp dersom man har gjort noe feil. Det er også mulig å kopiere en form, og så kan man forhåndsvise tegningen uten verktøylinjer.

Til slutt kan bildene lagres lokalt på enheten. Fra der kan barna bruke tegningene i andre programmer, som Book Creator for eksempel, eller så kan de dele dem med andre ved å sende på e-post til foreldre og besteforeldre.

Digitalwerkstatt Art Studio er en fin app som er enkel å bruke. Når man starter programmet så er hovedmenyen enkel og oversiktlig. Det er kun to stedet å gå inn, enten i tegnedelen der man kan starte en ny tegning, eller for å fortsette på gamle, eller så kan man starte en enkel opplæringssekvens.

Her lærer barna de grunnleggende funksjonene i appen.

Det er minimalt med tekst i appen, så barna behøver ikke å kunne lese fra før for å få glede av programmet. I stedet er funksjoner fremstilt med enkle symboler.

Dette er altså en flott app som gir barn muligheten til å være kreative. Det kan også være et ledd i fag som matematikk (jobbe med geometriske figurer og navngi disse) eller kunst og håndverk. Og programmet kan i seg selv være et verktøy inn mot andre apper, som for eksempel å lage en illustrasjon/tekstplakat i powerpoint, for et word-dokument eller i Book Creator for eksempel.

Egnethet

Digitalwerkstatt Art Studio har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android).

Appen inneholder ikke reklame fra tredjepart eller kjøp-i-app. Man betaler en engangssum og får tilgang til alt innhold i appen.

Selv om appen er grei og intuitiv å bruke, kreves det noe finmotorikk for å justere på og plassere figurene nøyaktig.

Det kan ta litt tid å lære hva de ulike symbolene og funksjonene faktisk gjør, men med litt utforsking og utprøving lærer barna dette nokså raskt.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten