Dr. Mario World

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

ANMELDELSE: Det klassiske spillet Dr. Mario World finnes nå til mobil og nettbrett. Kurer virus med medisiner (piller) i et spill som byr på logisk hjernetrim.

Fargerike, men illebefinnende virus har inntatt Marios egen hjemverden.

Alle innbyggerne, både snille og slemme, er i panikk. Rørleggeren Mario og vennene hans må derfor trå til for å bekjempe den økende infeksjonen. Her møter man Dr. Mario, Peach, Bowser og andre karakterer fra Mario-universet som Goomba, Koopa Troopa og fler. Hver doktor og assistent har unike evner til hjelp.

Målet med spillet er å matche medisin (piller) med virus for å fjerne dem. Spillet kan sammenlignes med en blanding av Tetris og tripp-trapp-tresko. Ved å matche tre gjenstander av samme farge, enten vertikalt eller horisontalt, forsvinner de fra skjermen.

På samme måte som Tetris, har man en figur (pille) som kan roteres før den sendes ut på spillbrettet. Pillene har ulik farge og noen har en blanding av flere. I og med at pillene må matche fargene på virusene, må man tenke litt igjennom før man sender pillene ut.

Det er nemlig ikke mulig å angre så snart man har sendt disse avgårde.

Spillet er delt inn i enkeltstående brett som må løses. Man har kun et gitt antall piller (forsøk) for å komme i mål. Ved å bruke ekte penger, kan man kjøpe flere piller. Ellers må man forholde seg til det antallet man har og bruke hjernen for alt den er verdt. Det finnes mer en hundre slike brett sammenlagt, så her er det mye innhold.

Dr. Mario World

Format: Android (Google)/ iOS (Apple)
Kategori: Hjernetrim/spill
Utvikler: Nintendo Co., Ltd.

Dr. Mario World har et fargerikt og lekent uttrykk. Det er enkelt å komme igang, men stadig flere viruskombinasjoner og økende utvalg av hjelpemidler, gjør at dette blir mer og mer komplisert. Det kan være fristende å åpne lommeboka for å kjøpe seg forbi vanskeligheter, men det kreves hjernearbeid og tålmodighet for å overvinne spillet uten hjelp.

Av «gratis» hjelpemidler man ikke må betale for, får man alt fra regnbue-piller som kan brukes til å ta alle virus, bomber, spesialangrep og skilpadder som ødelegger alt på en rad. Disse hjelpemidlene må brukes med omhu. Ellers er det stadig variasjon på spillbrettene som gir nye og varierte utfordringer: For eksempel at virus forflytter seg, gjemmer seg i klosser og mer.

Man får også bonuspoeng for å fullføre brett ved å bruke minst mulig piller. Så her er det mulig å stadig strekke seg og forbedre egen innsats.

Egnethet

Dr. Mario World har fått aldersanbefaling fra tre år fra PEGI i Google Play og fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Spillet er ikke særlig vanskelig å starte med. En opplæring lærer deg alt det grunnleggende i starten, og de første brettene på spillet er bygget opp slik at man kan forstå grunnprinsippene. Men etter hvert blir spillet stadig mer utfordrende.

Appen er gratis å laste ned. Man kan allikevel kjøpe mynter og diamanter for ekte penger. Dette kan man bruke til å kjøpe hjelpemidler. Det går også an å få mynter bare ved å spille spillet. Man kan også få hjerter fra venner på sosiale medier. Dette kan konverteres til diamanter i spillet. Så her er det insentiver til å «markedsføre» spillet ovenfor venner.

Merk at man også kan ha vennelister her og det er mulig å spille mot andre på nett. Ellers er det lurt å lese gjennom vilkår når man laster ned appen. Det er også lurt å ha innstillinger som begrenser barns mulighet til å kjøpe innhold i apper uten at foreldre er klar over det. For eksempel med passordmur for kjøp i app og varsomhet med kredittkortinformasjon lagt inn i app-butikkene.

Testet på iOS

App-trailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten