Dragon Box Algebra 5+

iOS/Android/PC/Mac, anbefales fra seks år

Læring gjennom lek er gjort til et kunststykke i denne appen, der barn kan utvikle matematikkforståelse på en aldeles utmerket måte.

Forfriskende, engasjerende, annerledes, innovativt. Dette er noen av superlativene som er brukt om ”Dragon Box Algebra 5+”. Og det er vel fortjent. Måten spillet stimulerer til læring og visualiserer matteoppgaver på er imponerende. Gjennom en gradvis økning av vanskelighetsgraden legges det til rette for økt forståelse av algebra samtidig som det ikke føles som undervisning – tvert imot, man koser seg med morsomme og utfordrende pusleoppgaver. Og det aller beste er at spillet passer for alle. Barn i seksårsalderen som aldri har hørt om algebra kan feie gjennom spillet, samtidig som det er vel så nyttig for ungdomsskoleelever og voksne – i hvert fall når man har kommet litt ut i kapitlene. Med andre ord, ”Dragon Box” er et ypperlig spill for hele familien.

Når du åpner spillet kan du enkelt velge norsk språk og lydvolum ved å gå inn på ”Innstillinger”. Deretter er det bare å trykke ”Spill”. Først blir du bedt om å opprette en profil (du kan opprette flere hvis hele familien vil prøve seg), og deretter er det bare å ta fatt på oppgavene.

Totalt finnes 100 brett fordelt på fem kapitler. Som nevnt begynner det enkelt. Ved hjelp av tekst og enkle animasjoner gis en fin forklaring på hva spillet går ut på, og slike eksempler brukes hver gang nye elementer innføres.  Du presenteres for to sider med noen kort på hver side, og din oppgave er å få den vesle boksen med stjernen til å stå aleine på en av sidene. Etter hvert innføres flere typer kort og ulike måter å sette dem sammen og fjerne dem på. Du oppnår tre stjerner ved å løse oppgaven med riktig antall kort og trekk, noe som innebærer at du har forenklet ligningen på best mulig måte.

Hvert kort har morsomme figurer på seg, og disse er en attraksjon i seg selv. Men det virkelig geniale er at disse figurene av og til byttes ut med ”x”, ”a”, ”-a” og så videre. Prinsippet for å løse oppgavene er det samme, men man setter altså inn algebraelementer som antyder at det man egentlig gjør er å bruke metoden for å løse ligninger. Etter hvert blir disse elementene stadig mer fremtredende, og mot slutten løser du reine brøkoppgaver.

Dragon Box Algebra 5+

Format: iOS, Android. Også tilgjengelig på PC og Mac.
Kategori: Utdannelse
Utvikler: WeWantToKnow AS

Egnethet

”Dragon Box” er utviklet med tanke på at barn i alderen seks til 16 år skal kunne utvikle mattematikkforståelse på en måte som er morsom, underholdende, lett tilgjengelig og lærerik. I så måte er appen særdeles vellykket. Utviklerne har virkelig forstått hvordan lek og dataspill kan brukes for å stimulere til effektiv læring av til dels kompliserte matematiske prinsipper. Barn som spiller gjennom alle kapitlene vil ha en stor fordel når de begynner å lære algebra på skolen, og litt eldre barn og ungdom som sliter med forståelsen kan ha verdifullt utbytte av å prøve seg på spillet.

Logikk og kreativitet stimuleres også, samtidig som spillet skaper stå-på-vilje til å løse alle oppgavene og påfølgende mestringsfølelse når man lykkes.

”Dragon Box» får våre varmeste anbefalinger. Her kan hele familien utfordre hverandre til uhøytidelig konkurranse, og ikke bli overrasket dersom barna slår de voksne ned i støvlene. Appen gjør seg best på nettbrett, men den kan også spilles på smarttelefon. Den koster rundt 40 kroner og er verdt hver krone.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser