DragonBox Big Numbers

iOS/Android, anbefales fra seks år

DragonBox Big Numbers

Pluss og minus i DragonBox er både motiverende og gøy. Her er det vakre animasjoner og spennende oppgaver å bryne seg på der barna både regner og håndterer ressurser.

Det første som slår en er hvor vakker og stemningsfull grafikken i Big Numbers er. Musikk, lyd og animasjoner er fargerike og innbydende. Omgivelsene ser nesten ut som om de er tatt fra en eventyrfilm.

For å komme i gang må man lage en profil til barnet sitt. Så settes hele seansen i gang med et vakkert skogbilde, naturlyder og musikk. Her skal man sanke inn epler, og tegne inn antall. En stemme leser opp tallet etter hvert som man tegner.

Deretter skjer noe mystisk og ritualpreget inne i et mørkt fjell. Ved å løse regnestykker gir man kraft til en slags magisk portal. Her skjønner man fort at man må sanke inn ulike ressurser for å åpne nye, spennende verdener.

Konkretisering av regnestykker gjør at det blir svært visuelt når man skal løse oppgavene. For eksempel at tiere klynges på en side av skjermen og enere på den andre. De legges så sammen til et flersifret tall. Når det gjelder subtrahering, så kommer man også inn på dette med å «låne» for at regnestykket skal gå opp.

Det er også en del håndtering av ressurser her. Man må spare opp ressurser til å erverve nye gjenstander. Så her gjelder det å prioritere. Et valg i starten for eksempel, er å kjøpe inn flere epletrær for å øke produksjon av epler. Da må man vente ekstra lenge i starten, men i det lange løp lønner det seg. Når man åpner nye verdener, så må man etter hvert sanke inn nye typer av ressurser.

Big Numbers er motiverende og gøy. Det er spennende å åpne opp nye verdener, og dette holder interessen gående. I tillegg er det variasjon etter hvert som ressurshåndtering blir stadig mer kompleks.

DragonBox Big Numbers

Format: iOS, Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: WeWantToKnow AS

Egnethet

Big Numbers er morsomt, men utfordrende til samme tid. Appen har en gradvis økende vanskelighetsgrad, og man opplever mestring etter hvert som man låser opp nye verdener i spillet.

Appen er omtrent språkløs, og man må rett og slett prøve seg frem for å finne ut av ulike gjøremål. Noen barn kan bli forvirret i startfasen, selv om de fleste vil finne ut av dette etter hvert som de prøver seg.

Her skal man telle, addere og subtrahere flersifrede tall. Appen passer derfor best for de som har erfaring med de to regneartene, og ikke som introduksjon for nybegynnere.

Det er ingen reklame eller annonser i selve appen. Dessuten inneholder appen en enkel barnesikring, og man kan lage profiler for flere barn, og etter hvert skal utviklerne by på muligheten til å følge barnets progresjon via egen DragonBox konto.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser