DragonBox Elements

iOS/Android, anbefales fra åtte år

I den nyeste appen i DragonBox-serien står geometri på menyen. Barn fra grunnskolealder og helt opptil videregående nivå kan utforske former og geometriske prinsipper i et miljø preget av lek og utforsking. Anbefales fra åtte år.

Ord og uttrykk som parallellogramer, likesidede trekanter og linjesegmenter er nok til å gjøre hvermansen svimmel og uggen. Særlig for de som helst holder matematikk på en armlengdes avstand, er den prisvinnende serien DragonBox et ypperlig alternativ som blander spill, lek og læring.

Dragonbox Elements blander magiske elementer med regneoppgaver. Hele progresjonen er fremstilt på et tre, der de enkleste oppgavene er i bunn, og med en økende vanskelighetsgrad jo høyere man kommer opp mot toppen. Øverst skjuler det seg også noen lumske krefter som man får smake litt på underveis.

Dette er altså et fantasilandskap med karakterer og grafikk som barn kan kjenne seg igjen i fra litteratur og spill i samme sjanger.

Som spiller får du nye «superkrefter» underveis som lar deg løse de ulike regneoppgavene. Først er det å finne trekanter, deretter kommer flere geometriske former til syne med firkanter, sirkler, linjestykker og mer.

Atmosfæren er preget av lek, og man får så mye tid og ro som man behøver for å løse hver enkelt oppgave. Selv om geometri er temaet, så oppleves det samtidig som et spill med mer tradisjonelle, logiske hindringer som skal løses. Det finnes over hundre slike gjøremål og flere timer med arbeid i appen.

Ifølge utvikleren kan barn og til og med voksne få utbytte av appen. Det pedagogiske prinsippet er at man gjennom utforsking oppdager de grunnleggende elementene i geometrien, for eksempel å forstå hvordan en trekant eller parallellogram er bygget opp, samt tilhørende vinkler.

Grafikken er også nydelig, og musikken likeså. Dette er på linje med kvaliteten i ethvert annet spill på markedet.

Opptil fire spillere kan opprette profiler i appen og spille på hver sin bruker.

DragonBox Elements

Format: iOS/Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: WeWantToKnow AS

Egnethet

DragonBox Elements har fått PEGI angitt til tre år i Play Store (Android), og aldersanbefaling på fire år i App Store (iOS).

Utviklerne mener at appen passer best fra åtte år og oppover, og anbefaler at foreldre er med som støttespillere dersom yngre barn skal bruke appen.

Her kan barn lære om og finne geometriske former, og de kan lære om hva som kjennetegner de ulike figurene. Appen legger opp til mestring i et miljø preget av lek og utforsking, og der det er fokus på hva barn får til, og ikke hva de ikke kan. Dette kan derfor være en inngang til barn som helst skygger unna den tradisjonelle matematikkboka.

Her kan man blant annet: Tegne geometriske former, oppdage vinkler og unike former og finne parallelle linjer. I og med at teksten er på norsk, er det også mulig å lære begreper og navn på figurer.

Man kan også bytte mellom tre vanskelighetsgrader når som helst i spillet.

Utviklerne påpeker at også voksne kan få større forståelse og utbytte av å bruke appen, derfor er det ingenting i veien for at store og små løser oppgaver på hver sin profil, og sammen kan diskutere og snakke om utfordringer og løsninger i etterkant. Dette kan være en motiverende familieaktivitet!

Appen inneholder ingen former for reklame eller kjøp i app for tredjepartsannonsører, men inneholder lenker til andre apper fra utvikleren.

Testet på iOS

Apptrailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser