GeoGuessr

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI i Google Play og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple)/Windows

ANMELDELSE: Utforsk kloden med mobiltelefonen. Test geografikunnskapen og konkurrer med venner og familie om å lokalisere steder fra hele verden.

Google Street har gjort det mulig å se omtrent hele verden ved hjelp av en mobiltelefon eller datamaskin. Man kan trykke på nesten hvilket som helst sted og velge «gatevisning». Deretter kan man «vandre» i sentrum av Oslo eller Mumbai for den saks skyld.

På den måten kan man utforske alle verdens kriker og kroker. Og man kan vende perspektivet i alle retninger og bevege seg langs veistrekninger. Ganske utrolig om man tenker over det.

GeoGuessr

Format: Android (Google)/iOS (Apple)/Windows
Kategori: Quiz og geografi
Utvikler: GeoGuessr

Og nettopp det konseptet har GeoGuessr satt i system ved å lage et quiz-verktøy. Kort fortalt er GeoGuessr en nettside og en app hvor formålet er å gjenkjenne steder kun via gatevisning og så plassere disse så riktig som mulig på et kart.

Dette spillet vil absolutt kunne engasjere de som elsker reiseliv og geografikunnskap.

Ikke bare får man vist det man allerede kan i en vennskapelig konkurranse med venner og familie. Man lærer også mer om stedene som finnes rundt omkring i verden og blir potensielt transportert til gater, torg og severdigheter som man ikke ville ha oppdaget ellers.

Hver oppgave er dessuten en aldri så liten detektiv-utfordring. Man må se etter spor som vei- og butikkskilt, arkitektur og annet for å mer nøyaktig identifisere lokasjonen til bildet. I tillegg kan man vandre litt rundt og se seg om i omgivelsene. Små spor kan lede til løsningen.

I tillegg er sluttresultatet sjelden feilslått. Man får alltid noen poeng så lenge man angir noenlunde riktig kartplassering.

GeoGuessr finnes både som app og nettside. I tillegg er det mulig for en som spiller på PC å spille med en som er på mobil eller motsatt. Innlogging skjer ved å oppgi informasjon fra Apple, Google eller Facebooks-innloggingssystemer.

Det er gratis å registrere seg, men man får kun et viss antall spill per dag. Ved å betale for et måneds- eller årsabonnement får man ubegrenset tilgang. I tillegg, skal man spille med venner og familie, må minst en av brukerne ha et aktivt abonnement.

Fordelen er at resten av spillerne får tilgang til flerspillerfunksjonen via den som har kjøpt abonnementet.

I hovedmenyen til appen finnes det flere måter å spille GeoGuessr på. I «klassisk modus» spiller man alene og kan få tildelt oppgaver fra bestemte steder i verden eller en ønsket kategori. For eksempel så kan man velge USA, berømte steder, Frankrike eller en rekke andre land.

Det er også mulig å spille mot veldig mange andre på nett via noe som heter «battle royale». Da dreier det seg rett og slett om å se hvem som holder ut lengst og får høyest poengsum.

Man kan også spille modus som dreier seg om å få en så lang rad med riktige svar som mulig. Eksempelvis ved å treffe riktig på land eller byer. Og sist, men ikke minst, er det mulig å konkurrere med venner og familie.

Da oppretter man en gruppe og så sender man en invitasjon via en tekstmelding, e-post eller ved å bruke en sosiale medier-app.

For å oppsummere er GeoGuessr en kjekk app som gjør det mulig å utforske og konkurrere omkring geografikunnskap. Appen og nettsiden er enkel å bruke og gjør det lett for venner og familie å koble seg sammen til forskjellige spill.

Noen oppgaver går på tid, men man kan også velge modus som har ubegrenset tid.

Dette kan være et fint alternativ for familiekvelder. Selv om det koster noen kroner å opprette et abonnement, behøver bare en bruker å betale for dette slik at resten kan logge seg på gratis.

Alle foto: GeoGuessr

Egnethet

GeoGuessr er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Samtidig er det oppgitt 16-årsgrense i brukervilkår. Utviklerne tillater samtidig yngre brukere så lenge foreldre leser gjennom og godtar brukervilkårene på vegne av barna.

Merk at man må logge inn via Apple ID, Google eller ved å knyttet opp en Facebook-konto. Utover det har ikke appen reklame for tredjeparter, men krever kjøp av abonnement dersom man skal få tilgang til et ubegrenset antall spill per dag.

Merk også at brukernavn er synlig for andre spillere. Man kan samtidig fritt velge brukernavn selv. Her kan det være lurt å velge et som er anonymisert (ikke ekte navn).

Her er et annet tips til en app som tester geografi-kunnskapen.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser