Seterra Geography

Denne appen er merket 3 år av PEGI i Google Play og 4+ år i App Store. iOS (Apple) / Android (Google).

ANMELDELSE: Slå geografikunnskapen til mutttern. Konkurrer og lær mer om byer, land, innsjøer, fylker og flagg.

Geografikunnskapen i dag er nok for mange erstattet med søkemotorer og kartapplikasjoner på mobiltelefonen. Kunnskapen er så lett tilgjengelig at man ikke lenger behøver å pugge alt fra bynavn til plassering av innsjøer.

Andre vil påstå at allmennkunnskap er viktigere enn noen gang – blant annet for å kunne være kritisk til informasjonsflyten på nett. For dersom Google maps tar helt feil, hvordan kan man oppdage feilen om man ikke har kunnskapen i bunn?

Seterra Geography

Format: iOS (Apple) / Android (Google)
Kategori: Geografi
Utvikler: Seterra AB

Seterra Geography er en gratis app med alt man skulle behøve av geografi-quizzer. Teksten er også på norsk. Appen har to hovedfunksjoner. I den ene kan man lære og i den andre kan man konkurrere.

Man kan enten jobbe med spørsmål relatert til flagg eller kart. Det går også an å avgrense området til bestemte land, verdensdeler eller hele verden.

Man kan for eksempel jobbe med fylker, innsjøer og byer i Norge. Eller hovedsteder og land i Europa, stater i USA og land i hele verden.

Prosessen er ikke verre enn at man får beskjed om å trykke på et tilfeldig land, en by, fylke eller en innsjø – og så må man treffe riktig på kartet. Man får også oppgitt tid og en prosentandel som angir hvor mange riktige treff man har.

Dersom man trykke feil tre ganger på rad, blinker flagget eller landet som er det egentlige svaret.

Ved spillets slutt kan man skrive inn et navn i en liste som rangerer poengsum med nestemann som prøver seg på samme mobiltelefon. Slik kan man altså konkurrere med geografikunnskapen til muttern og fattern.

Seterra Geography er en enkel app med mange muligheter. I tillegg til å konkurrere om beste tid og poengsum, kan man i prosessen lære mer om verdens mange flagg, land og byer.

Appen har også flere kategorier slik at det er enkelt å tilpasse nøyaktig det landområdet eller feltet man ønsker å jobbe med. Man kan også skreddersy egne spill/quizzer etter eget ønske. En mer kompakt og utfyllende geografi-applikasjon skal man lete lenge etter.

Alle foto: Seterra AB.

Egnethet

Seterra Geography er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen er gratis å laste ned og tilbys med norsk tekst. I vår gjennomgang på operativsystemet iOS (Apple) var det ikke noe reklame. Det er allikevel kommentert i app-butikken til Google Play at appen inneholder reklame.

Det er heller ikke noen form for kjøpemuligheter i appen.

Testet på iOS

Reklamefilm:

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten